Lufthansa grevinde 929 uçuş iptal, 113 bin yolcu mağdur


Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa'da kabin çalışanlarının geçen hafta Cuma günü başlattığı grev nedeniyle şu ana kadar 929 uçuşun iptal edildiği ve 110 bini aşkın yolcunun mağdur olduğu açıklandı.

Lufthansa üzerindeki baskıyı artırmak isteyen Bağımsız Uçuş Kabin Görevlileri Kuruluşu (Ufo), grev süresince farklı havaalimanlarını hedef alacaklarını açıklamıştı.

UFO üyeleri bugüne kadar Frankfurt, Düsseldorf ve Münih havaalimanlarında iş bıraktı. Lufthansa çalışanlarının Frankfurt ve Düsseldorf'taki eylemi bugün 23.00'e kadar sürecek. Münih'teki eylem ise gece yarısına son bulacak.

SENDİKA: HER UÇAKTA YAPILAN EYLEME KATILACAĞIZ

UFO Sendikası Başkanı Nicoley Baublies bahsi geçen havaalimanlarında, inen ya da kalkan her uçakta yapılan eyleme gideceklerini söyledi.

Lufthansa sözcüsü ise eylem nedeniyle yaklaşık 3 bin tarifeli seferden 929'unun iptal edildiğini ve bundan etkilenen yolcu sayısının 113 bini bulduğunu açıkladı.

GREVİN ÇİLESİNİ YİNE YOLCULAR ÇEKECEK

Bu hafta cuma gününe kadar sürecek grevlerin öngörülemez olmasını eleştiren Lufthansa, daha önce yaptığı açıklamada da yaşanacak rahatsızlığın yükünü müşterilerin üstlenmek zorunda kalacağını belirtmişti.

Mağdur olan yolcular için grevin ilk gününden itibaren 2 bin 500 otel odası tutulurken, havaalanını terk edemeyen yolcular için de yüzlerce sedye yatak hazırlandı. Lufthansa, yolculara gelişmeler hakkında güncel bilgileri kendi internet sitesinden sunacağını da haber verdi.

ÇALIŞANLAR LUFTHANSA'DAN NE TALEP EDİYOR?

Lufthansa ile 19 bin uçak kabin görevlisini temsil eden Ufo ile iki yıldır yaşlılık ve 'geçiş dönemi bakımı' adı verilen ve çalışanların işten ayrıldıktan sonra yasal emeklilik yaşı olan 63 dolana kadar geçen sürede de maaşlarının bir kısmının ödenmesini öngören düzenlemelere ilişkin anlaşmazlık yaşanıyor.

Körfez Arap havayolu şirketlerinin sıkı rekabetiyle karşı karşıya kalan Lufthansa yönetimi ise bu alanlarda tasarruf yapılmasını istiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Lufthansa grevinde 929 uçuş iptal, 113 bin yolcu mağdur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER