Maaş alamadıklarını söyleyen inşaat işçileri çatıdan atlamaya kalktı


İzmir'in Torbalı ilçesinde, devlet hastanesi inşaatında çalışan 53 taşeron şirket işçisi, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle toplu intihar girişiminde bulundu. Altı katlı binanın çatısına çıkan 15 işçiden ikisi vince tırmandı, diğerleri arkadaşlarına destek verdi. 2 ile 5 aylık gecikmiş maaşlarının yaklaşık 135 bin lira tuttuğunu ve derhal ödenmesini isteyen işçiler, aksi takdirde hep birlikte atlayacaklarını söyledi.

Çevredekiler, durumu polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Polis çevre güvenliğini alırken itfaiyeciler, aşağıda hava yastığı açtı. Maaşlarını alamadıklarını belirten çatıdaki işçiler, inşaat vincindeki arkadaşlarının atlamasıyla kendilerinin de atlayacaklarını belirtti. Olay yerine yetkilileri çağıran işçilerin, çatıda ve vinç üzerinde bekleyişleri yaklaşık beş saat sürdü.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun da vaka yerine gitti. Bir işçinin 30 metre yükseklikteki vinçten kendini aşağıya sarkıtması, orada bulunanları korkuttu. Başkan Görmez ve Oda Başkanı Olgun, yüklenici firma Demars ve Mirsan Demir Yapı yetkilileriyle görüştü. Taşeron firma yetkililerinden Ramazan Demir, "İşçilerin, bahsettiği gibi bizden 135 bin lira gibi bir alacağı yok. Toplamda 17 bin liralık bir alacakları var. Banka dekontları da elimizde. Kurban Bayramı'ndan önceki bütün alacaklar ödendi. Bugün çatıya çıkan 15 kişiden sadece altısı bizim çalışanımız. Diğer dokuz işçinin firmamızla ilişiği bayramdan önce kesildi ve alacakları ödendi. Daha önce de böyle bir eylem olmuştu. Firmamızın isminin zedelenmemesi ve basın yansımaması için işçilere 200 bin lira fazladan para ödemiştik. Bugünkü eylemin de temel amacı, işçilerin fazladan para istemesi." dedi.

İşçiler, daha sonra eylemlerini bitirerek aşağıya indi. CİHAN
<< Önceki Haber Maaş alamadıklarını söyleyen inşaat işçileri çatıdan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER