Madde bağımlıları gecekonduyu mesken tuttu, vatandaş isyan etti

Madde bağımlıları gecekonduyu mesken tuttu, vatandaş isyan etti

Ankara'da bir gecekonduda çıkan yangın, itfaiye erlerinin müdahalesi sonrasında söndürüldü. Vatandaşlar, mekanı mesken tutan madde bağımlılarına tepki gösterdi.

Dün akşam saat 18.30 sıralarında Altındağ ilçesi, Altındağ Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı boş bir binanın son katında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, müdahale ettikleri yangını söndürdü.

'ARTIK BİZ BIKTIK, HER GÜN HER GÜN MASRAF MASRAF'

Boş binanın yakınında oturan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş, madde bağımlıları yüzünden huzurlarının kalmadığını belirterek, duruma tepki gösterdi. Yangın çıkan binada her gün madde bağımlısı şahısların eroin, esrar aldığını anlatan vatandaş, "Her gün burayı yakıyor ve her gün burada çocuklarımız korkuyor ve tedirgin oluyor. Biz bu işten çok sıkıldık artık. Yani burada her gün birilerini dövmekten, her gün başımızın belaya girmesinden bıktık. Dün burada 5- 6 yaşlarında kız çocuğu... Artık kim yabancı, kim Türk bilemediğimiz şahısları, küçücük çocuğa tecavüz ederken yakaladık, kaçtılar elimizden. Polisi arıyoruz, polis 1 saat sonra geliyor. Biz buradan bıktık. Buraya bir şekilde bir şey yapılmasını istiyoruz. Ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılsın, yoksa bizim elimize kan bulaşacak. Bunu yapanlar genelde madde bağımlıları, esrarcılar, eroinciler. Geliyor adam burada eroin içiyor. Çocuk kaçırmış, çocuğa burada tecavüz etmeye kalkıyor. 6 yaşındaki kız çocuğuna burada tecavüz ederken yakaladık. Yazık günah yani.

Şu adamlar (itfaiye erleri) her gün (yangına müdahale için) geliyor. Hemen hemen her gün her gece buradalar. Biz sabahlara kadar uyku uyuyamıyoruz. Yani burada bu kadar genç adam var artık, birimizin başı belaya girecek. Gelen polis memurlarına da söylüyoruz. Bizim kendi muhtarımıza da söylüyoruz ama muhtarımızın ilgilendiği yok, umurunda bile değil. Burası yıkılsın istiyoruz. Yıkılsın biz rahatlayalım. Muhtara da söylüyoruz, belediyeye de söylüyoruz. Belediye de ilgilenmiyor. Yani ben şurada sabah işe giderken yemin ediyorum korkuyla gidiyorum. Benim 2 tane kız evladım var. Başına bir iş gelecek mi, bir şey olacak mı? Benim anam evde yalnız, bir şey olacak mı? Yani şurada bu kadar insan tedirgin oluyor. Eroini çekiyor burada gelip arabamızın camını kırıyorlar, tesisatlarını, lastiklerini çalıyorlar. Artık biz bıktık, her gün her gün masraf masraf. Bir an önce ne yapıyorlarsa yapsınlar burada." ifadelerini kullandı.

'İÇMİŞLER BİR DE KAHKAHA ATIP BENİ KORKUTUYORLAR BURADA'

Tek başlarına evde kaldıkları zaman korktuklarını söyleyen yaşlı bir vatandaş ise "Buradan geçemiyoruz. Benim çocuğuma, 'gel sana şeker vereyim' diyorlar. 10 yaşında kızım, okula gidiyor. İçmişler bir de kahkaha atıp beni korkutuyorlar burada. Korkudan çıkamıyoruz, hep işe gidiyor çocuklarımız. Tek kalıyoruz burada." şeklinde yaşadıklarını aktardı.isyan-etti-1931768.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Madde bağımlıları gecekonduyu mesken tuttu, vatandaş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER