Madrid 8 attı rekora ortak oldu

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Real Madrid, gruptaki son maçında Malmö'yü 8-0 mağlup etti.

Madrid 8 attı rekora ortak oldu

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasının 6. haftasında 8 karşılaşma tamamlandı.

Şampiyonlar Ligi gruplarının 6. ve son hafta mücadelelerinin ilk gününde oynanan maçların ardından A, B, C ve D gruplarında üst tura çıkacak ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam edecek takımlar belli oldu.

A Grubu'nda Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain (PSG), konuk ettiği Ukrayna'dan Shakhtar Donetsk takımını 57. dakikada Lucas ve 86'da Zlatan İbrahimovic ile bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti.

En gollü maçta ise İspanya'dan Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadı'nda konuk ettiği İsveç'in Malmö takımını Cristiano Ronaldo (39, 47, 50, 59), Karim Benzema (12, 24,74) ve Mateo Kovacic (70) ile bulduğu gollerle 8-0 yendi.

Bu sonuçların ardından, daha önce üst tura çıkmayı garantileyen 2 takımdan Real Madrid grubu lider tamamlarken, onu 13 puanla PSG izledi. Shakhtar Donetsk ise averaj farkıyla 3. sırada kalarak UEFA Avrupa Ligi vizesi aldı.

REAL MADRİD REKORU EGALE ETTİ

Böylece Real Madrid, 2007-08 sezonunda İngiliz ekibi Liverpool'un, konuk ettiği Beşiktaş'ı 8-0 mağlup ettiği maçta, Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı galibiyeti olarak kayıtlara geçen bu rekoru, İngiliz temsilcisiyle paylaştı.

O dönemde Liverpool'u çalıştıran Real Madrid Teknik Direktörü Rafael Benitez, iki takımın başında aldığı farklı galibiyetlerle Şampiyonlar Ligi'nde ilginç bir istatistiğe de imza attı.

Öte yandan, Portekizli golcü Ronaldo, karşılaşmada 4 kez fileleri havalandırarak kendisine ait UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında en çok gol atan futbolcu rekorunu 9'dan 11'e yükseltti.
<< Önceki Haber Madrid 8 attı rekora ortak oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER