Mahmut Tanal: Kendimi ihbar ediyorum, o TIR'lardaki silahlar IŞİD'e gidiyordu


CHP Milletvekili Mahmut Tanal, kendisini ihbar ederek aleyhinde suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Tanal, "Bunların ne kadar kirli çamaşırları varsa her yerde anlatacağız. O TIR'larda ne vardı? Silah vardı. Nereye gidiyordu? IŞİD'e gidiyordu. Kendi aleyhimde suç duyurusunda bulunuyorum. Eğer bu suçsa, devlet sırrıysa ben buradan işliyorum. Dayanağı 4 tane savcının yargılandığı dosyada." dedi.

MİT TIR'ları manşetinden dolayı tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanarak cezaevine gönderilmesine tepkiler devam ediyor.

EREN ERDEM: NE ZAMANDAN BERİ ERDOĞAN'IN SIRRI DEVLET SIRRI OLDU

Cumhuriyet önünde açıklama yapan CHP Milletvekili Eren Erdem, "Böyle gülünç, böylesine alçakça bir itham söz konusu dahi olamaz. Çünkü devlet sırrı dediğimiz kavram, anlattıkları şey değildir. Bir şeyin devlet sırrı olabilmesi için o konunun Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşülmüş olması gerekir. Yani bu TIR'ların devlet sırrı olabilmesi için, bu TIR'lardan genelkurmay başkanının haberdar olması gerekir. MGK'ya katılan herkesin haberdar olması gerekir. Bu sır devletin değil, saraydaki avanenin, saraydaki şahsın sırrıdır. Recep Tayyip Erdoğan'ın sırrıdır. Ne zamandan beri Recep Tayyip Erdoğan'ın sırrı devlet sırrı statüsüne alınmıştır? Ne zamandan beri Recep Tayyip Erdoğan'ın hukuksuzluklarını, yanlışlarını anayasayı ılga girişimlerini protesto edenler yahut da gazetecilik mesleğini icra etme adına haber yapanlar devlet sırrını ihlal eden hale gelmiştir? Medyanın üzerindeki bu kirli, kanlı, hain eller geri çekilene kadar, gazeteci arkadaşlarımız özgürlüğünü temin edene kadar burada olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin tutuklanmasına sert tepki gösteren Mahmut Tanal, şöyle konuştu: "12 Eylül darbe rejimiydi, bugünkü rejim katmerli faşist bir darbe rejimi. Dünyanın hiçbir ülkesinde devletler, iktidarlar silah ticareti yapamaz. İktidarlar silah kaçakçılığı yapamaz. Eğer bir ülkenin iktidarı silah ticareti yapıyorsa, silah kaçakçılığı yapıyorsa o ülkeye hukuk devleti denilmez. O ülkeye meşru iktidar denilmez. O iktidar olsa olsa aşiret devletidir. Kendi suçlarını devlet sırrı diye örtüyorlar. Açığa çıkmış olan bir suçun örtülmesi mümkün değil. Devletin güvenliği, kamu yararı silah taşımakla olmaz. Devlet yararı, suç işleyenleri açığa çıkaran insanları, Can Dündar'ları, erdem Gül'leri ödüllendirmekle olur, cezalandırmakla değil."

SUÇLU VALLAH BİLLAH DİYEN TUĞRUL TÜRKEŞ'TİR

19 Ocak'tan sonraki gazeteleri örnek gösteren Tanal, "Adana Valisi'nin cezaevinde olması lazım. Bunu ilk açıklayan Adana Valisi'dir. Yemin eden, vallah billah diyen Tuğrul Türkeş'tir. Bunların ne kadar kirli çarşafları varsa, ne kadar kirli çamaşırları varsa her yerde anlatacağız. O TIR'larda ne vardı? Silah vardı. Nereye gidiyordu? IŞİD'e gidiyordu. Kendi aleyhimde suç duyurusunda bulunuyorum. Eğer bu suçsa, devlet sırrıysa ben buradan işliyorum. Dayanağı 4 tane savcının yargılandığı dosyada." ifadelerini kullandı.

Kızgın ancak yılgın olmadıklarını belirten HDP EŞ Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da "Türkiye'de bir hukuk katliamı daha gerçekleştirildi. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması insan haklarına, düşünce özgürlüğüne, gerçeği, hakikati arama ve bulma mücadelesine karşı geliştirilmiş bir saldırıdır. Türkiye'de bundan sonra kimse hukuktan bahsetmesin. Kimse bize kamu güvenliğinden bahsetmesin. Kamu güvenliği adı altında aylardır darbe rejimini dikta rejimini inşa ediyorlar. Bu darbe girişimi karşısında sözüyle, bilinciyle direnenleri hedef haline getiriyorlar. Suçlusunuz. O TIR'lar dolusu suçlusunuz. İşlemeye devam ettikleri suçları böyle karanlık operasyonlarla örtmeyi başaramayacaklar." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Mahmut Tanal: Kendimi ihbar ediyorum, o TIR'lardaki silahlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER