Malatya'da pazarcıların yer tepkisi


Malatya'da belediyenin pazar yerinin değiştirilmesi kararına tepki gösteren esnaf eylem yaptı.

Malatya'da cuma günleri İpek Caddesi üzerinde kurulan pazar, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni inşa edilen Kernek Külliyesi zemin katına taşındı. Belediye tarafından cadde üzerine 'Cuma pazarı İpek Caddesi üzerindeki Kernek Küliyesi altına açılmıştır' pankartları asıldı. Cadde üzerinde tezgah açan esnaf kendilerine sorulmadan pazar yerinin taşınmasına tepki gösterdi. Külliye altındaki alana tezgah açmayan pazarcılar durumu protesto etti.

Pazarcı esnafı Yılmaz Karakuş, Kernek Külliyesi altının kendileri için pazar yeri olamayacağını belirtti.
Pazar yeri değiştirilirken görüşlerinin alınmadığını ifade eden Karakuş, "Burası pazar yeri olarak bize gösterilmiş. Bu cadde üzerinde kaldırıp, bizi buraya verdiler. Benim yanımda 10 kişi çalışıyor. Tezgahı bırakın bize verilen alanda esas duruşa geçsek yine sığmayız. Bu pazar yeri bize olmaz. Kime danışıp yaptılar? Esnafları çağırıp, konuştular mı? Halka danıştılar mı? Böyle bir pazar yerini Türkiye'nin herhangi bir tarafında bana örnek göstersinler, bizde razı olalım. Ben tezgahı mı nereye kuracağım? Malları nereye indireceğim? Biz bu pazarı istemiyoruz." dedi.

Kendilerine pazar yerinin değişmesiyle ilgili bilgi verilmediğini iddia eden Karakuş, şunları ifade etti: "Oldu bittiye getirildi. Emniyet ekipleri gelmiş bizi bırakmıyor. Tamam onlar görevini yapıyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, daire başkanları, zabıta müdürü, pazar başkanı nerede? Sahibimiz yok, ortada kaldık. Mallarımız arabada çürüyor."

Esnaf Karakuş, pazar kurmayacaklarını belirterek, "Biz pazarı nereye kuralım? Yer göstersinler oraya pazarımızı kuralım. Biz halka hizmet için buradayız. Cumhurbaşkanımız, 'Sen Türkiye'sin büyük düşün' diyor. Büyük düşüneceğiz de, büyük düşünmek bu mu? Bu başkanlarla, bu mühendislerle mi büyük düşüneceğiz? Bu şekil pazar yeri istemiyoruz" diye konuştu.

"TEZGAH KURMAYACAĞIZ"

Pazarcılık yapan Emrah Karakuş ise eski yerlerini geri istediklerini ifade ederek, "Pazarın mantığı, semtin en merkezi yerinde olmasıdır. Öyle olmalıdır ki, halk gelip kolayca ürünü alabilsin. Biz marketlere göre gayet ucuz veriyoruz. Bizim sattığımız biber 2 TL ise, markette 4 TL. Halkımızda bunun farkında. Halk da pazarın aynı yerinde kurulmasını ister. Vatandaşların geneline sorulacak olursa, kazanan bizim tarafımız olacaktır. Biz, buraya taşınma kararını kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Malatya'da pazarcıların yer tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER