Manisa Büyükşehir'den toplu ulaşıma 71 yeni otobüs daha


Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşımda kullanılmak üzere 14 milyon 427 bin liraya alınan 71 otobüs hizmete girdi. Yeni otobüslerin 17 ilçenin tamamında hizmet vereceği bildirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yeni alınan otobüslerin anahtar teslim töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın 17 ilçesinin tamamında hizmet verecek olan 71 yeni otobüsün 14 milyon 427 bin 607 liraya alındığını bildirdi. Ergün, hedeflerinin yeni yılda trambüs projesini başlatarak, 2017 yılına kadar yeni ulaşım ağıyla Manisa'ya hizmet etmek olduğunu söyledi.

Merkezde bulunan Yunusemre, Şehzadeler ve 15 ilçede toplu ulaşım hizmeti verecek olan 71 yeni otobüsü hizmete sunmanın gururunu yaşadıklarını aktaran Ergün, "Manisa'nın büyükşehir olmasının ardından vatandaşlarımızın teveccühleriyle geldiğimiz bu makamlarda ilk günden beri hemşehrililerimize geçiş sürecinin sıkıntılarını yaşatmamaya çalıştık. En kısa sürede, en iyi şekilde, en güzel hizmetleri vatandaşımıza, hemşehrilerimize sunmak tek amacımız. Bugüne kadar bu düşünce ve gaye ile sizlere hizmet etmeye ve layık olmaya çalıştık." dedi.

Manisa'nın ulaşımıyla ilgili önemli ve kararlı atılımlar yattıklarını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, şunları kaydetti: "Büyükşehir olduktan sonra ulaşımla ilgili de radikal adımlar attık. Bu kapsamda Manisa genelinde ulaşım ağlarının deyim yerindeyse röntgenini çektik ve bunun sonucunda yıllardır yapılamayan Ulaşım Ana Planlamasını başlattık. Bütün ilde bu çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. En kısa sürede de sonuçlanma aşamasına gelecek. Bunu yapmaktaki temel amacımız insan odaklı ulaşım sistemleri ile çevreye duyarlı, engelli dostu, erişilebilir, güvenli, konforlu, düşük maliyetli, hızlı, etkili ve tüm ulaşım odakları ile entegreli bir ulaşım ağı oluşturmaktı. Geldiğimiz bu noktada çalışmalarımızı tamamlamış olup, ihtiyaç duyulan bütün ilçelerimizde ulaşımla ilgili yeni güzergahları oluşturup otobüslerimizi halkımızın hizmetine sunuyoruz."

Geçen dönem Yunusemre ve Şehzadeler'de çok kısa süre önce de Demirci ve Soma'da başlattıkları ulaşım hizmetlerini şimdi de bütün ilçelere yaymaya başladıklarını belirten Ergün, "Aldığımız bu otobüslerin 57 tanesi 15 ilçemize sefer yapacak. 14 tanesi MANULAŞ şirketimiz bünyesine dahil edilerek, Yunusemre ve Şehzadeler'de mevcut ulaşım ağında hizmet verecek. Bunların dışında belediyemizin mevcut 23 otobüsünü de üzerine eklediğimiz takdirde toplamda 94 toplu ulaşım aracımızla 54 güzergahta hizmet vermeye başlayacağız. Demirci'den Minnetler'e, Gördes'ten Güneşli'ye, Sarıgöl'den Demirciler'e, Alaşehir'den Badınca'ya, Saruhanlı'dan Taşdibi'ne, Akhisar'dan Dağdere'ye, Gölmarmara'dan Taşkuyucak'a, Selendi'den Rahmanlar'a, Kula'dan Burgaz'a, Soma'dan Türkali'ye, Kırkağaç'tan Gelenbe'ye, Turgutlu'dan Karaköy'e, Salihli'den Taytan ve Durasıllı'ya, Ahmetli'den Canbazlı'ya, Şehzadeler'den Hacıhaliller'e, Yunusemre'den Sümbüller'e ve Köprübaşı'ndan Çavullar'a. Bu saydıklarım 54 güzergahtan sadece bir kaçı. Böylece 17 ilçemizin tamamına ulaşmış olacağız" diye konuştu.

Yeni yılda yeni yatırımlarda, yeni sürprizlerde buluşacaklarını belirten Cengiz Ergün, trambüs projesiyle ilgili tarih verdi. Hedeflerinin yeni yılda gerekli çalışmaları başlatmak olduğunu dile getiren Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: "Kent içi trafik sorununa önemli bir çözüm olacak trambüs projemize yeni yılda başlıyoruz. Hedefimiz 2016 yılı sonu veya 2017 yılına kadar çalışmalarımızı tamamlayıp, bu önemli ulaşım hamlesini Manisa'ya kazandırmaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Manisa Büyükşehir'den toplu ulaşıma 71 yeni otobüs daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER