Mardin Valiliği 653 bekçi alacak


Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında 'Emniyet Hizmetleri' sınıfında Mardin merkez ve ilçelerine mülki sınırlar içerisinde görevlendirilmek üzere çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı açıklandı.

Mardin Valiliği, kent merkezinin yanı sıra ilçelerde 653 "mahalle bekçisi" alımı yapılacağını duyurdu. Valilik internet sitesine konulan duyuruda, ilçe merkezindeki çarşı ve mahallelerde görev yapması için 20 bekçi alınacağı, başvuruların 6 Nisan ile 5 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Çarşı ve mahalle bekçisi olmanın şartları ise şöyle sıralandı: "Türk vatandaşı olmak, en az ilkokulu bitirmiş, askerlik görevini yapmış, 30 yaşından yukarı olmamak, görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya sakatlığı bulunmadığı sağlık kurulu tarafından verilmiş raporlarla tevsik edilmiş olmak, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolaylı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak, Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak."

Duyuruda, alınacak 653 bekçi için önce sözlü sınav ardından yazılı sınav yapılacağı, başvuruların kaymakamlıklar tarafından alınacağı belirtil. Artuklu 214, Dargeçit 20, Derik 25, Kızıltepe 126, Mazıdağı 30, Midyat 83, Nusaybin 85, Ömerli 20, Savur 30, Yeşilli'ye 20 bekçi alınacağı kaydedildi.

Nusaybin ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle müracaat ve işlemlerin Artuklu Kaymakamlığınca yürütüleceği, başvuruların şahsen Artuklu Kaymakamlığı'na yapılması gerektiği aktarıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Mardin Valiliği 653 bekçi alacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER