MATSO, Manavgat'a doğalgazın gelmesi için komisyon kurdu

MATSO, Manavgat'a doğalgazın gelmesi için komisyon kurdu

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından Manavgat'a doğalgazın gelmesi için komisyon kuruldu.

Oda Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'a doğal gazın gelmesi için Ağustos ayı meclisinde gündeme geldiğini, üyelerin görüşleri alındığını söyledi. Çalışmalara başlamak amacıyla meclis üyelerinden oluşan bir komisyon kurulduğunu belirten Boztaş, doğalgaz komisyonlunda MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Meclis Üyeleri, Fatih Tatar, Nebi Barut, Ayhan Ünal, Ahmet Güven, Osman Tümbül, Baykal Özden, Ali Cinkaya ve Hüseyin Uysal yer aldığını kaydetti.

Manavgat'a doğalgazın gelmesi çalışmasına Kaymakam Nazmi Günlü'nünde destek verdiğini belirten Boztaş, ilçe halkının doğal gaz gelmesiyle ilgili yoğun talep aldıklarını ifade etti. Turizm başta olmak üzere çok sayıda sektörde kullanılan doğalgazın Manavgat'a gelmesi gerektiğinin altını çizen Boztaş, her geçen gün daha da gelişen turizm şehrinde doğalgazın çevre ve ekonomik açıdan önemine vurguladı. Boztaş, "Her geçen gün daha da büyüyen Manavgat'ta turizm başta olmak üzere birçok sektörde doğalgaz kullanılıyor. Doğalgazın gelmesi Manavgat'a önemli bir girdi sağlayacaktır." dedi.

MANAVGAT DOĞALGAZI 2 KATI PAHALI KULLANIYOR

Manavgat'taki işletmelerin dökme gaz ve tüp gaz kullandığını söyleyen Boztaş, ilçede işletmelerin doğalgazı 2 kat pahalıya kullandığının altını çizdi. Boztaş, Manavgat'ın doğalgazın gelmesi çalışmasıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Doğalgaz, çevreye duyarlı, havayı kirletmeyen, doğaya zarar vermeyen 'çevreci' bir enerji kaynağıdır. Şu anda Manavgat'ta bulunan işletmelerin kullandığı 1 ton dökme doğalgaz iki bin 600 lira, 1 ton tüp gaz ise 6 bin liradır. İlçemize doğalgaz boru hattının çekilmesi ile kullanılacak doğalgaz ise bin 400 liradır. Bu rakamlarda gösteriyor ki doğalgazın BOTAŞ tarafından çekilecek bir boru hattı ile ilçemize gelmesi elzemdir."

Döşemealtı ilçesinden Manavgat'a döşenecek doğalgaz hattından ilçeden Alanya ve Gazipaşa ilçelerinin de yararlanabileceğini ifade eden Boztaş, ekonomik yapısı, gelişmişliği ve turizmi ile Türkiye'nin en önemli ilçelerinden birisi ve birçok ilden daha büyük olan ilçeye doğalgazın gelmesini gerektiğini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber MATSO, Manavgat'a doğalgazın gelmesi için komisyon kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER