MEB’de üst düzey yolsuzluk depremi

Milli Eğitim Bakanlığı’nda en tepedeki yöneticiler arasındaki kavgadan sonra yolsuzluk iddiaları ortaya atıldı. 2 müsteşar yardımcısı ve 1 genel müdür hakkında soruşturma açıldı.

Canlı yayında MEB müsteşarını afallatan soru

Video: Arşiv

Meydan
'dan Burak Kılıç'ın haberine göre Bakan Nabi Avcı’nın görevden ayrılmasıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) yolsuzluk depremi başladı. 3 müsteşar yardımcısı arasında yaşanan fikir ayrılığı sonrası ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla 2 müsteşar yardımcısı hakkında soruşturma açıldı.

İDDİALAR VAHİM: RÜŞVET, YOLSUZLUK!

MEB’de ortaya çıkan depremin kaynağı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun iddialarına dayanıyor. Rehberlik ve Denetim Başkanlığına resmi yazı yazan Çolakoğlu devleti zarara uğratmak, yolsuzluk, rüşvet ve usulsüzlük gibi birçok gerekçeyle iki müsteşar yardımcısı ile bir genel müdür hakkında inceleme talep etti.  

SORUŞTURMA AÇILDI 

Dilekçe sonrası, iddiaya konu olan iki müsteşar yardımcısına soruşturma açıldı. Ayrıca Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürüne EBA sorularını ihalesiz olarak bir firmaya sattıkları gerekçesiyle soruşturma talep edildi. 

LİSTEDEKİ ÇARPICI İDDİALAR 

Çolakoğlu’nun imzasıyla bakanlığa sunduğu suç listesinde çarpıcı iddialar dikkat çekiyor:

1. Sınav hizmetleri müdürlüğünde sınav evraklarını hizmetlilerin incelediği, sınav güvenliğinin kalmaması.
2. Müsteşar yardımcılarının yurtdışına gidişlerinde hem bakanlıktan hemde özel firmalardan ücret alması.
3. Okullara 49 bin arızalı tablet satın alındığı, bu tabletlerin ücretlerinin ödendiği halde dağıtımının yapılmaması ve kamu zararı oluşması.
4. Yeni yaptırılan 110 adet Uzaktan Eğitim Merkezi’nin (UZEM) kullanılmaması ve 18 milyon TL’lik kamu oluşması.
5. Görev yerine şahsi araçlarıyla giden müsteşar yardımcılarının yüksek harcırah göstererek kamuyu zarara uğrattıkları.
6. 2012 ve öncesine ait muhasebe evraklarının, harcama belgelerinin, resmi yazışmaların izinsiz olarak kasıtlı şekilde imha edildiği.
7. EBA sorularının Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğü tarafından ihalesiz olarak bir firmaya ücret karşılığı verilmesi.
<< Önceki Haber MEB’de üst düzey yolsuzluk depremi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER