Diyanet İşleri Başkanı nihayet konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hırsız imam dizisini, yayınlandığı kanalı ve ''Diyanet'e had bildirmek isteyenler'' şeklinde tabir ettiği yandaş yazarları eleştirdi

Diyanet İşleri Başkanı nihayet konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bir TV kanalında katıldığı programda havuz medyası olarak bilinen kanallardan birinde yayınlanan Hırsız imam tiplemesinin konu edildiği diziyi eleştirdi.

Görmez şunları söyledi: ''Hiçbir imamız camide giydiği o sarık ve cübbeyle sokağa çıkıp gemilere binip kadınlara laf atmaz, hırsızlık yapmaz milletin telefonunu çalmaz. Bunların hepsi filmlerde anlık algılardır. Hiçbir kimse o insanın 3 ay sonra hidayet bulacağını beklemez.''

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kertenkele dizisinde, din görevlilerinin rencide edildiği gerekçesiyle bir açıklama yayınlamış, dizinin camilerde çekim yapmasını da yasaklamıştı.

DİYANET'E HAD BİLDİRME YAZILARI YAZILDI

Mehmet Görmez şunları söyledi: ''Diyanet İşleri Başkanlığı`na had bildirme yazıları yazıldı. Diyanet sıradan, popüler kültürü meşrulaştıran, bu kültür içerisinde dinin bir takım simgelerini hangi amaçla nasıl kullanılır, bunları anlayacak imkanı vardır. Diyanet'in sahte imamla, imam arasındaki farkı ayırt edecek personeli vardır. Kısaca, vatandaştan anlık algıların oluşturduğu bir tepki gelmiştir. Bu tepkiyi Diyanet İşleri Başkanlığımız haklı bulmuştur ve açıklama yapmıştır.

Bu Konu Psikolog ve Sosyologların ele alacağı bir konudur. Bunun reyting savaşlarıyla bir ilgilisi yok. Vatandaşlardan bir tepki gelmiştir. Başkanlığımız bu tepkiyi haklı görmüştür. Ve bunun gereğini yapmıştır. Bunu da İstanbul Müftülüğümüz yapmıştır. İstanbul Müftülüğümüzde Bence çok yerinde bir davranış göstermiştir. Ayrıca kendisine teşekkür ediyorum. Hiçbir imamız camide giydiği o sarık ve cübbeyle sokağa çıkıp gemilere binip kadınlara laf atmaz, hırsızlık yapmaz milletin telefonunu çalmaz. Bunların hepsi filimler de anlık algılardır. Hiçbir kimse o insanın 3 ay sonra hidayet bulacağını beklemez. Ayrıca gidip Diyanet'e bağlı camide görev yapıyor. Cemaate namaz kıldırıyor. Bunun gündelik hayatta bir karşılığı yoktur. İran da mollalık recmini eleştirmek için çevrilip alındığı söyleniyor.İran da bunun gerçek karşılığı olabilir.Çünkü onlar gündelik kıyafetle gezebilirler. Ama böyle diyanet görevlisi rolünde olması doğru değil.

postmedya.com
<< Önceki Haber Diyanet İşleri Başkanı nihayet konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER