Osmanlı'ya kurulan derin komployu gözler önüne serecek!

'Osmanlı'da Derin Devlet'i anlatan dizi, Samanyolu Televizyonu'nda bu akşam saat 19.55'te ekrana gelecek

Osmanlı'ya kurulan derin komployu gözler önüne serecek!

Samanyolu televizyonu, iddialı bir yapıma daha imza atıyor...  Çekimlerine başlanan 'Osmanlı'da Derin Devlet' isimli dizi, Samanyolu televizyonunda bu akşam saat 19.55'te ekrana gelecek. 

Yapımcılığını, Her Şey Film'in yaptığı, yönetmenliğini Kumral Pakel'in üstlendiği, senaryosunu Nakkaş Yazı Grubu'nun kaleme aldığı dizinin çekimleri Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yapılıyor. Orhan Kılıç, Devrim Saltoğlu, Hazım Körmükçü, Sinem Öztufan, Mehmet Atay, Mehmet Aslan, Adnan Koç, Özge Sezince, Saydam Yeniay, Yılmaz Şerif, Leyla Göksu, Cem Uçan, Emrah Elçiboğa, Tuğçe Karaoğlan, Nurettin Sönmez, Hasan Yağız, Muhammed Cangören, Perihan Savaş, Erkan Taşdöğen ve Duygu Palamutçu gibi isimlerin rol aldığı dizide, Osmanlı İmparatorluğu'nun derin devleti ele alınıyor. 


OSMANLI’DA DERİN DEVLET’İN HİKÂYESİ

Dizi, Lale Devri'ndeki Patrona Halil İsyanı'nın içyüzünü, isyanı kimlerin nasıl başlattığını, dönen komploları anlatıyor. Senaryoya göre bir devrin kapanmasına sebep olan bu derin komplodan kimsenin haberi yoktur. Tek haberdar olan, yeniçeri subayı Pehlivan Halil'dir. Gerçek bir tarihî kişilik olan Pehlivan Halil, İstanbul'da hazırlanan isyanı önlemek için Şeyh Mehmet Elif Efendi tarafından vazifelendirilir. Osmanlı'nın başındaki bu belayı defetmeye yemin eder. Macera, Pehlivan Halil'in İstanbul'a gelmesiyle başlar.

DEV BİR PLATO KURULDU

İzmit SEKA Kâğıt Fabrikası'nda kurulan dev platoda yapılan çekimlerde, yaklaşık 300 kişi görev alıyor. 36 bin metrekarelik dekor ve kostümlerle Osmanlı'nın ve Lale Devri'nin ihtişamı yansıtılıyor. 
<< Önceki Haber Osmanlı'ya kurulan derin komployu gözler önüne serecek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER