Samanyolu Haber '27 Mayıs Bavulu'nu bu akşam açıyor!

Samanyolu Haber Televizyonu, 27 Mayıs 1960 darbesi'nin 53 yıldönümü'nde çok özel bir belgesel hazırladı.

'27 Mayıs bavulu' Samanyolu Haber'de

 ''27 Mayıs Bavulu'' isimli belgesel Türkiye'ye büyük acılar yaşatan darbenin acı dolu bir sayfasını aralıyor. Darbecilerin Türkiye'nin ilk kadın doçenti Nuriye Pınar'a attığı akılalmaz iftiralar, reva gördükleri  işkence ve zulümlerin hepsi bu belgeselde...

Samanyolu Haber Televizyonu ''27 Mayıs Bavulu'nu'' açıyor. 

Belgesel yarım asırlık 27 Mayıs Bavulu'nu anlatıyor. Bavul, Türkiye'ye büyük acılar yaşatan cuntacıların Demokrat Parti İzmir Milletvekili Nuriye Pınar'a yaptığı akılalmaz zulüm ve işkenceleri deşifre ediyor.

27 Mayıs Bavulu'nun hikayesi, Nurten Top'un bir antikacıdan aldığı mobilya takımından çıkmasıyla başlıyor. Bavul demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs Darbesi'ne ışık tutacak tarihi belge, hatırat ve günlüklerle dolu...

Türkiye'nin ilk kadın Jeoloji Doçenti olan Nuriye Pınar dönemin aydın kadınının temsilcisiydi. Ancak darbeciler onu 2.5 yıl Yassıada ve Kayseri zindanına hapsetti. Yassıada'da yargılanan Pınar'a  çok çirkin iftiralar atıldı. Cuntacılar kadınlık onurunu bile ayaklar altına aldılar.

Yapılan zulümlere rağmen Pınar cuntacılara karşı asılan Başbakan'ı Adnan Menderes ve Arkadaşlarıyla demokrasi mücadelesi verdi. Kazandı da.. 27 Mayıs Bavulu Belgeseli işte darbecilerin bu çirkin yüzünü Türkiye'ye bir kez daha gösteriyor.

Bu çok özel belgesel bugün saat 23.05'te Samanyolu Haber Televizyonu'nda....
<< Önceki Haber Samanyolu Haber '27 Mayıs Bavulu'nu bu akşam açıyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER