Sarayın 10 binlik klozetlerine 'dokundular'

'İtibardan tasarruf olmaz' sözlerinin muhatabı Ak Saray'ın tuvaletlerinde 5 ila 10 bin TL arası ithal klozetler kullanılması bugün sadece sol ağırlıklı yazılı basının 1. sayfasındaydı.

Sarayın 10 binlik klozetlerine 'dokundular'

Mimarlar Odası Ankara Şube yönetimi, kamuoyunda “Kaç-Ak Saray” olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ilişkin açıklamalarını sürdürürken yapıyı “lüks ve şatafatın” göstergesi olarak niteledi. 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Binada kullanılan klozetlerin 5-10 bin TL olduğunu” söyledi. Sarayda kullanılmak üzere 3-4 farklı markadan klozet alındığını belirten Candan, “Bunlar tamamen özel üretim ve ihraç edilmek üzere üretilmiş. Fabrikasyon değil. Binlerce klozet olduğunu düşünürsek toplam maliyeti de artıyor. Hizmet bölümlerindeki tuvaletlere takılan klozetlerin en az 5 bin TL olduğunu, kullanılacağı yere göre fiyatın 10 bin TL’ye yükseldiğini biliyoruz” diye konuşmuştu.

SOL BASIN LÜKS TUVALETLERİ 1. SAYFAYA TAŞIDI

İşte o klozetler bugün sol ağırlıklı 3 gazetenin birden manşetini ya da 1. sayfasını süsledi.

Cumhuriyet, 'Klozeti de itibarlı' başlığını attığı haberinde 'saraya 10 bine klozet alınmış, metrekaresi 8 bine jakuzi takılmış' ifadelerini kullandı.


Birgün Gazetesi ise 'Sarayın klozet parası 9 işçinin maaşı' başlığını attı. Mimarlar Odası'nın hesaplamalarına yer verilen haberde klozet parası eleştirildi


Sözcü ise manşetini tamamen buna ayırdı. 'Ak Saray'ın tuvaletlerinden bile lüks fışkırıyor' denilen haberde bugüne kadar böyle lüks tuvalet görülmedi sözleriyle lüks ve şatafat eleştirildi



<< Önceki Haber Sarayın 10 binlik klozetlerine 'dokundular' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER