Tayyip Erdoğan'ı hiç bu sözlerle savunan olmamıştı

Sanatçı Yavuz Bingöl, Erdoğan'ın Gezi olaylarında hayatını kaybeden 15 yaşındaki çocuk Berkin Elvan'ı ve annesini meydanlarda yuhalatmasını ilginç sözlerle savundu.

Tayyip Erdoğan'ı hiç bu sözlerle savunan olmamıştı

"Tayyip Bey duygusal bir adam" diyen Yavuz Bingöl, "Sokaklarda, ölmüş annesine küfredildiği zaman ertesi gün o da Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı. Bu çok insani bir şey"  dedi. Erdoğan'ın merhum annesi muhtereme Tenzile hanıma nerede küfredildiğini belirtmeyen Bingöl, (üstelik o dönem Erdoğan buna hiç vurgu yapmadı"Ölmüş anneye küfür etmek, sol değerlere inanan insanların yapabileceği bir şey mi? Ne kadar ayıp bir şey! O zaman o da öyle yapıyor" diyerek Erdoğan'ın tavrını haklı buldu.

Yavuz Bingöl, "bir kamu bankasından reklam teklifi aldı" iddialarını doğrulayarak, "Senaryosuna göre teklifi kabul edebilirim, tabii maddi kısmına da bakacağız doğal olarak" dedi.

İşte Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Hakan'a konuşan Yavuz Bingöl'ün röportajından ilgili bölüm
(...)

-Erdoğan ve Davutoğlu... Nasıl değerlendiriyorsunuz?

YAVUZ BİNGÖL: Tayyip Bey ve Ahmet Bey'den önce şöyle bir anlayış vardı: "Politikacı işine duygularını karıştırmayacak. Karıştırırsa başarısız olur." Tayyip Bey de, Ahmet Bey de bu tezi yıktı. Duygularını işlerine karıştırdılar ve başarılı oldular. Mesela Tayyip Bey'in cezaevindeyken kendisine bir tabak yemek vermiş gardiyanı evinde ziyaret etmesi çok özel bir şey. Ahmet Bey'in Dersim'de bir Alevi dedesinin elini öpmesi.

*

-Berkin Elvan'ın annesinin meydanlarda yuhalatılması... Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

YAVUZ BİNGÖL: Burada da Tayyip Bey'in duygusallığı rol oynuyor. Sokaklarda, ölmüş annesine küfredildiği zaman ertesi gün o da Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı. Bu çok insani bir şey... İşte duygusunu işine karıştırmak bu... Öte yandan şunu da söyleyeyim: Ölmüş anneye küfür etmek, sol değerlere inanan insanların yapabileceği bir şey mi? Ne kadar ayıp bir şey! O zaman o da öyle yapıyor.

*

-Kimse kimsenin ölmüş ya da yaşayan annesine küfretmemeli. Ama sokakta küfür edenler üzerinden genelleme yapıp işin tüm sorumluluğunu sol değerlere inanan insanlara yüklemek de doğru değil. Ayrıca sokakta birkaç kendini bilmezin yaptığı iğrenç iş nedeniyle neden Berkin Elvan'ın annesi yuhalatılıyor ki? Berkin Elvan'ın annesinin suçu ne? 

YAVUZ BİNGÖL: Hiçbir suçu yok tabii ki... Ama o süreçte kimse sorumluluk duygusuyla hareket etmedi. Herkes duygularını karıştırdı bu işe.

-Sorumluluk sahibi olanlar ile sokaktakiler sorumluluk duygusu açısından aynı noktada mıdır? "Herkes duygularını karıştırdı" derken, sorumluluk makamında oturanları mazur görmüş olmuyor musunuz?

YAVUZ BİNGÖL: Mazur görmüyorum, sadece olanı söylüyorum. Durum tespiti yapıyorum. Ban sadece bu işler nasıl düzelir, onu düşünüyorum. Diyalog, diyalog, diyalog... Diyalog kurmalıyız. Diyalog kurmazsak işimiz çok vahim.

<< Önceki Haber Tayyip Erdoğan'ı hiç bu sözlerle savunan olmamıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER