Medyayı susturma talimatına basın kuruluşlarından tepki yağıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Ulaştırma Bakanlığı’na yazdığı talimat gündeme oturdu.

Medyayı susturma talimatına basın kuruluşlarından tepki yağıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu’nun Ulaştırma Bakanlığı’na yazı göndererek, muhalefetin sesini duyurabildiği televizyon, radyo ve internet sitesi gibi medya organlarının kullandığı devlete ait uydu bağlantılarını yasalara aykırı bir talimatla kapatmasını istemesi iddiasına yurtiçi ve yurtdışından tepkiler çığ gibi büyüyor.

Zaman gazetesi Avusturya temsilcisi Seyit Arslan konuyla ilgili Basın Enstitüsü ve diğer medya örgütlerinin tepkilerinin nasıl olduğunu dile getirdi.

Arslan öncelikle Basın Enstitüsü'nün 'devletin imkanlarını kullanarak basına sansür şeklinde algılanacağı' açıklamasını yaptığını belirtti.

Arslan 'savcının bu talimatının uyduların kapatılması olarak algılandığını ve Uluslararası Basın Enstitüsü'nün 45 gün önce de Türkiye'deki on yıllık basın özgürlüğü ile ilgili 'Demokrasi risk altında' başlığıyla bir rapor hazırlamıştı dedi. Raporda Hidayet Karaca'nın tutuklanmasından, Mehmet Baransu'nun tutuklanmasına ve Türkiye'deki son dönemde yaşanan gelişmelere ayrıca ifade ve basın özgürlüğünün aşınmalara uğradığına dikkat çekmişti' dedi.

Konuyla ilgili Viyana merkezli diğer bir kuruluş olan Güney Doğu Avrupa Medya Örgütü de açıklamalarda bulundu. Seyit Arslan bu örgütünde '7 Haziran seçim öncesinde hükümet tarafından atılacak her adım basın özgürlüğüne yapılan açık bir saldırı olarak algılanacağı ifade edildiğini' belirtti. Örgütün ayrıca 'Ankara savcısının bu talimatının hükümet tarafından göz ardı edilmesi, kabul edilmemesi çağrısında bulunduğunun' altını çizdi.
Muhalif medyayı susturma girişimine tepkiler çığ gibibüyüyor | Samanyolu Haber
SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Medyayı susturma talimatına basın kuruluşlarından tepki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER