Mersin İdmanyurdu: 1 - Fenerbahçe: 3


Stat: Mersin
Hakemler: Alper Ulusoy, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu
Mersin İdmanyurdu: Muammer Zülfikar Yıldırım, Servet Çetin, Serkan Balcı, Milan Mitrovic, Nurullah Kaya, Loret Sadiku, Oktay Delibalta, Abdul Rahman Khalili, Eren Tozlu (Dk. 46 Prejuce Nakoulma), Güven Varol (Dk. 59 Sinan Kaloğlu), Ricardo Pedriel (Dk. 77 Tita)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves, Hasan Ali Kaldırım, Diego Ribas (Dk. 70 Ozan Tufan), Josef De Souza, Mehmet Topal, Alper Potuk (Dk. 75 Volkan Şen), Luis Nani, Robin Van Persie (Dk. 65 Fernandao)
Goller: Dk. 8 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 49 Luis Nani, Dk. 57 Robin van Persie (Fenerbahçe), Dk. 59 Prejuce Nakoulma (Mersin İdmanyurdu)
Kırmızı kart: Dk. 84 Nurullah Kaya (Mersin İdmanyurdu)
Sarı kartlar: Dk. 66 Ricardo Pedriel, Dk. 80 Servet Çetin (Mersin İdmanyurdu)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 12. hafta maçında Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 3-1 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Mersin Stadı'nda oynanan ve hakem Alper Ulusoy'un düdük çaldığı maçta Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren golleri 8. dakikada Hasan Ali Kaldırım, 49. dakikada Luis Nani ve 57. dakikada da Robin van Persie kaydetti.

Ev sahibi Mersin İdmanyurdu'nun tek golünü 59. dakikada Prejuce Nakoulma kaydederken, Mersin İdmanyurdu'nda Nurullah Kaya Ozan Tufan'a yaptığı sert hareket nedeniyle 84. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 27'ye çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Mersin İdmanyurdu ise 7 puanda kaldı.

47. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Diego Ribas'ın pası ile sağ çaprazda topla buluşan Luis Nani'nin plase vuruşunda top yandan auta gitti.

49. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada sol kanattan hızla ceza alanı içine giren Diego Ribas, topu arka direkteki Luis Nani'ye çıkardı, Nani de düzgün bir vuruşla topu Mersin İdmanyurdu filelerine gönderdi: 0 - 2.

51. dakikada Abdul Rahman Khalili'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Güven Varol'un ortasına ceza alanı içinde iyi yükselen Oktay Delibalta'nın yakın mesafeden kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

57. dakikada Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı. Bu dakikada orta alandan atılan uzun topla hareketlenen Mehmet Topal sağ kanattan hızla ceza alanı içine girer girmez topu yerden Mersin İdmanyurdu ceza sahasına kesti. 6 pas üzerinde topla buluşan Robin van Persie sert bir vuruşla topu ağlara yolladı: 0 - 3.

59. dakikada Mersin İdmanyurdu farkı 2'ye indirdi. Bu dakikada Oktay Delibalta'nın pası ile ceza alanı sol tarafında topla buluşan Sinan Kaloğlu'nun ortasında 6 pas üzerinde topa iyi yükselen Prejuce Nakoulma 'nın kafa vuruşunda top filelerle buluştu: 1 - 3.

66. dakikada Mersin İdmanyurdu'ndan Serkan Balcı'nın ara pası ile çapraz pozisyonda kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kalan Sinan Kaloğlu'nun vuruşunda top direğe çarparak oyun alanına döndü. Boşta kalan topu defans uzaklaştırdı.

79. dakikada organize gelişen Mersin İdmanyurdu atağında Tita'nın pası ile ceza alanı çizgisi üzerinde topla buluşan Oktay Delibalta'nın sert şutunda top üstten auta gitti.

84. dakikada ev sahibi Mersin İdmanyurdu 10 kişi kaldı. Bu dakikada ani elişen Fenerbahçe atağında defansın arkasına sarkan Ozan Tufan'ı sert bir hareketle durduran Nurullah Kaya hem hareketinin sertliği hem de Ozan Tufan'ın son adam olması nedeniyle hakem Alper Ulusoy tarafından direkt kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderildi.

86. dakikada Mersin İdmanyurdu defansının hatası sonrası kaleci Muammer Zülfikar Yıldırım ile karşı karşıya kalan Luis Nani'nin sert şutunda top üstten auta gitti.

Mücadelenin kalan dakikalarında ve uzatmasında iki takımın çabası da gol getirmeyince karşılaşma konuk Fenerbahçe'nin 3 - 1 üstünlüğünde sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Mersin İdmanyurdu: 1 - Fenerbahçe: 3 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER