Meslek örgütleri, Bugün ve Millet çalışanlarına yapılanlara sert tepki gösterdi


Hukuksuz şekilde kayyum atanan Bugün ve Millet gazetelerinde çalışanlara yönelik uygulamalar, toplumun her kesiminden tepki çekmeye devam ediyor. Çağdaş Gazeteciler Derneği ile Pak Medya İş Sendikası sert tepki gösterdi.

Kayyumun, işlerine son verdiği gazetecilerin işsizlik maaşı ve tazminat başta olmak üzere yasal haklarını almalarını engellediği kaydedildi. Kayyumun, İŞKUR'a işten çıkarma gerekçesi olarak "İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih" maddesini bildirdiği de hatırlatılarak, böylece işsiz gazetecilerin işsizlik maaşı almasının da engellediği vurgulandı.

Pak Medya İş Başkanı İsmail Topcuoğlu, kayyumun bu uygulamasıyla nefret suçu işlediğini belirterek, "İpek Medya Grubu'na atanan kayyum, haksız şekilde işine son verdiği 73 gazetecinin yasal haklarını da gasp etmeye çalışıyor. Polis marifetiyle kapı kırarak içeri girip çalışanlara hakaret, aşağılama, hatta tehditlerde bulunanlar, şimdi de işten çıkardığı gazetecilere ahlaksızlık isnat ederek nefret suçu işliyor." dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği de "AKP, gazetecilerin tazminatlarına ve işsizlik parasına göz koyacak kadar alçaldı. AKP iktidarının yıllardır süre gelen demokrasi ve emekçi düşmanı politikaları, her yeni günde bir üst basamağa çıkarak despotizme doğru hızlı yöneliyor. Basın kuruluşlarına yönelik kurumsal baskı düzeyini, doğrudan gazetecilere yöneltme aşamasına ulaştırmıştır." açıklamasında bulundu.

AK Parti iktidarının basın emekçilerine zulmetmekten kaçınmadığına dikkat çekilen ÇGD açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "72 basın emekçisi işten çıkarılırken, bu gazetecilerin yasal hakları olan işsizlik maaşlarına da göz konulmuş durumdadır. İşsizlik maaşı konusunda yaşanan bu gelişmenin, işten çıkartılan 72 basın emekçisinin başta tazminat olmak üzere diğer haklarını gasp etmek için de kullanılacağı kesindir. Bu baskıların, olsa olsa zalimin zulmünün sınırlarını göstermekten başka hiçbir işe yaramayacağını hatırlatıyor, emekçinin ekmeğine göz dikecek kadar alçalanların aslında küçüle küçüle yok olacağını biliyoruz."

Kayyumun çalışanları işten atarken, fesih işlemini İş Kanunu'nun 25. Maddesine dayandırdığını hatırlatan Pak Medya İş Başkanı Topçuoğlu, "İşine son verilmiş olan 73 arkadaşımıza yöneltilen bu suçlama tamamen haksızdır; hiçbir delili, hiçbir dayanağı yoktur. Aksine bu gazeteciler, kendilerine her türlü hakaret ve saygısızlıkla adeta saldıran bir anlayışla karşı karşıya gelmelerine rağmen suç teşkil edecek hiçbir davranış ve eylemde bulunmamış, gazeteciliğin evrensel kurallarını ve basın ahlakını gözeten tavrın ötesine geçmemişlerdir. Asıl ahlaksızlık, haksız şekilde mağdur edilen gazetecilere böyle bir suç isnat edilmesidir. Burada kayyumun amacı, arkadaşlarımızın yasal ve kazanılmış haklarını gasp etmektir. Nefret suçu işleniyor." dedi.

Topçuoğlu, "Pak Medya İşçileri Sendikası olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Üyelerimizin tüm yasal haklarını eksiksiz almaları ve yeniden işlerine iade edilmeleri için zaten bir hukuk süreci başlatmıştık. Bu haksızlıklar karşısında, bütün sendikaları, meslek örgütlerini ve basın kuruluşlarını, hukuk ekseninde ve dayanışma içerisinde birlikte hareket etmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.Meslek-orgutleri-Bugun-ve-Millet-calisanlarina-yapilanlara-sert-tepki-gosterdi-1935196.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Meslek örgütleri, Bugün ve Millet çalışanlarına yapılanlara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER