Mevlid Kandili'nde camiler lebaleb doldu

Kainatın efendisi Peygamber Efendimiz(S.A.S)'in dünyaya geldiği gün bu kutlu gecede Camiler lebaleb doldu.

Mevlid Kandili'nde camiler lebaleb doldu

Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili sebebiyle Eyüp Sultan Camii doldu taştı. Okunan Mevlidi Şerif ve Kuran-Kerim’in ardından eller dua için semaya kalktı.

EYÜP SULTAN'DA ELLER DUA İÇİN SEMAYA KALKTI
İslam alemi için müstesna zaman dilimlerinden olan Mevlid Kandili İstanbul’da da coşkuyla idrak edildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelenlerle birlikte binlerce Müslüman, Eyüp Sultan Camii’ni doldurdu. Hz.Muhammed’in (S.A.V.) doğum günü sebebiyle camilere akın eden cemaat, namazlarını kıldıktan sonra okunan Mevlidi Şerif ve Kuran-Kerim’i dinledi. Müslümanlar daha sonra dua için ellerini semaya kaldırdı. Kalabalık sebebiyle camiye giremeyen çok sayıda vatandaş da ibadetlerini cami avlusunda gerçekleştirdi.



SELİMİYE CAMİİ DOLDU TAŞTI
Her önemli gün ve gecede olduğu gibi Edirne Selimiye Camii Mevlit Kandili’nde de doldu taştı. İl merkezi, civar il ve ilçelerde yüzlerce insan Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan 440 yıllık camide kandil gecesini eda etmek için Edirne’nin yolunu tuttu. Akşam namazını kılan cemaat camiden ayrılmayarak din görevlileri tarafından hazırlanan kandil programını takip etti.

Mevlit Kandili programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hz. Muhammed adına okunan Mevlid-i Şerif cemaat tarafından dikkatle takip edildi. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından gecenin önemini anlatan vaaz verildi. Yapılan duaya hep birlikte amin diyen cami cemaati daha sonra yatsı namazına durdu. Selimiye’de kandil coşkusunu yaşayan cemaat, gecenin kalan kısmını değerlendirmek için evlerinin yolunu tuttu.



DİYARBAKIR'DA CAMİLER BOŞ KALDI
Hz. Muhammed (sas)'in dünyayı şereflendirdiği gün olan Mevlit Kandili tüm İslam âleminde dualarla idrak edildi. Diyarbakır'da da Mevlit Kandili'ni en güzel şekilde idrak etmek isteyen Müslümanlar, camilerde bol bol dua edip namaz kıldı. 

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar sebebiyle camilerin büyük ölçüde boş kalması dikkat çekti. Diyarbakır tarihi Ulu Camii’nde ise çatışmalar sebebiyle kandil programı yapılmadı. 

Diyarbakır Müftülüğü, her yıl tarihi Ulu Camii’nde düzenlediği Mevlit Kandili programını sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar sebebiyle Cebeli Nur Camii’nde gerçekleştirdi. 

SİVAS'TA CAMİLERDE KANDİL YOĞUNLUĞU

Sivas'ta kandil nedeniyle camiler doldu taştı. Yatsı namazı sonrası ise Peygamber Efendimizin (sas) mübarek sakal-ı şerifleri ziyarete açıldı. Vatandaşlar, sakal-ı şerif ziyareti için uzun kuyruklar oluşturdu.

Merkez Ulu Cami ve Paşa Camisi başta olmak üzere diğer camilerde Mevlid Kandili nedeniyle yoğunluk yaşandı. Camilerde yatsı namazı öncesi kandil programları düzenledi. Namazı sonrası ise Peygamber Efendimizin (sas) sakal-ı şerifleri camilerde ziyarete açıldı. Ziyaret nedeniyle özellikle Paşa Camisi'nde aşırı bir yoğunluk yaşandı.

CİHAN



<< Önceki Haber Mevlid Kandili'nde camiler lebaleb doldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER