MHP'den Yükseköğretim Kanunu'nda değişiklik teklifi


MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, 'Yükseköğretim Kanunu'nda değişiklik yapılması için TBMM'ye teklif sundu. Kanun teklifi ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin aynı meslek dalında yer alan yükseköğretim programlarına yerleşmelerinde ek puan verilmesi öngörüldü.

Kanun teklifinin gerekçesinde Mustafa Kalaycı, üniversiteye girişte mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere verilen artı puan uygulamasının bu yıldan itibaren kalktığını hatırlatarak, "30/3/2012 tarihli ve 6287 sayılı Kanunla yapılan düzenleme sonucu; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun üniversiteye girişte mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere artı puan verilmesini öngören Ek 21 inci maddesi yürürlükten kaldırılmış ve o tarihte anılan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin de artı puandan yararlanacağı bu Kanuna eklenen 61 inci madde ile hükme bağlanmıştır." dedi.

Kalaycı, bu bağlamda mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından bu yıldan itibaren mezun olan öğrenciler artı puan uygulamasından yararlanamayacaklarına işaret ederek, şöyle devam etti: "Bu durum, meslekî eğitimin geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına önemli bir engel teşkil edecektir. Bir eğitim sistemi, insana kişiliğini ve yeteneklerini doğru biçimde geliştirebileceği alanları açmalı, imkânları sağlamalı ve onu hayata hazırlamalıdır. Ülkemizde meslekî eğitim oranını geliştirecek adımların atılması için zaman kaybedilmemesi gerekmektedir.

Meslekî eğitim oranını ve bu eğitimin kalitesini yükseltmek için yapılması gerekenlerin başında, öğrencilerin ilgi ve beceri alanlarını küçük yaşlardan itibaren tespit ederek, onları ortaöğrenim aşamasında başarılı olabilecekleri meslek dallarının temel bilgileriyle donatmak ve bu tercihi cazip, ümit verici, istenildiğinde farklı alanlara dönüştürülebilen ve yükseköğrenim yolu açık bir niteliğe kavuşturmak gelmektedir."

Kalaycı, bu kapsamda 'Yükseköğretim Kanunu'nda değişiklik yapılması için TBMM'ye teklif sundu. CİHAN
<< Önceki Haber MHP'den Yükseköğretim Kanunu'nda değişiklik teklifi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER