MHP Kadın Kolları Koordinatörü: 2015 yılında 303 kadın öldürüldü


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları Koordinatörü Nevin Taşlıçay, Türkiye'nin kadına şiddet konusunda kötü bir noktada olduğunu belirterek, 2015 yılında 303 kadının öldürüldüğünü belirtti.

Taşlıçay, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin kadına şiddet konusunda kötü bir noktada olduğunu belirterek, "2015 yılında kadın olduğu için 303 kardeşimiz öldürüldü. Ve dahi ülkemiz öyle bir akıl tutulması yaşıyor ki, kadın tecavüz ve cinayetleri için insanlarımız geçerli sebepler bulmaya çalışıyor. Gece 3'te dışarıda olduğu için tecavüze uğramak normalleştiriliyor. İnsanlık dışı bir olay dahi böyle sıradanlaştırılırken, kimi STK'lar ve devlet kurumları yaptıkları açıklamalarla tepki koysalar da bunun bireysel tatminden öteye geçemediği ise aşikâr" ifadesini kullandı.

Taşlıçay, açıklamasına şöyle devam etti: "Genel Başkanımızın söylediği üzere 'huzurumuza musallat olan bu kanlı tablonun arkasındaki perde aralanmadan Özgecanların kaybını önlememiz mümkün değildir. Şiddet bir sonuçtur ve sebepleri gün yüzüne çıkarılıp tedavi edilmezse acıklı hadiseler vicdanları kanatmaya devam eder.' Bu vesile ile devleti yönetenleri bir kez daha uyarıyoruz; Türkiye'de yeni Özgecan Aslan, Münevver Karabulut cinayetleri yaşanmasın diye daha geniş kapsamlı ve derinlemesine çalışmalar yapılması elzemdir. Bu konular gündelik 'Yeni Türkiye' polemiklerine feda edilemeyecek kadar önemlidir. Milletin içinde bulunduğu buhran siyasi kaygıyla yapılan açıklamalarla geçiştirilemeyecek kadar derinlerdedir.Ve aziz milletimize de sesleniyoruz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak kadın tecavüzleri ve cinayetlerinin her birinin takipçisiyiz."
CİHAN
<< Önceki Haber MHP Kadın Kolları Koordinatörü: 2015 yılında 303 kadın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER