MHP'li Kalın: Engelli kardeşlerimizi kimseye mahkum etmeyeceğiz

MHP'li Kalın: Engelli kardeşlerimizi kimseye mahkum etmeyeceğiz

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Şule Kalın, "Engelli kardeşlerimize işe yerleştirmede öncelik sağlanacak. Bu kardeşlerimizin tıbbı rehabilitasyon imkanını yükselteceğiz. Engelli aylığını 400 liraya çıkartacağız." dedi.

MHP Kayseri İl Kadın Kolları, 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarına hız verdi. MHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Şule Kalın ve yönetim kurulu üyeleri Dünya Engelliler Haftası nedeni ile Kayseri'de bulunan Bedensel Engelliler Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette konuşan MHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Şule Kalın, MHP'nin 3 Mayıs'ta açıkladığı seçim beyannamesinde, engelli vatandaşların işe yerleştirilmesi ve yaşam kalitesini artırma konusunda önemli maddeler olduğunun altını çizdi. Kalın, "Son çıkan yasal düzenlemeler ile birlikte bakıma muhtaç hale getirilen engelli vatandaşlarımız için MHP'nin açıkladığı seçim beyannamesinde önemli maddeler bulunuyor. Kısaca özetlemek gerekirse, Sosyal hizmet ve yardımlarda hak arama imkanı getirilecek. Muhtaç aileleri harcama kartı 'Hilal Kart' imkanı sağlanacak. Aylık 200 kilovat saatin altında elektrik tüketen vatandaşlarımıza yüzde 70 indirim sağlayacağız. 65 yaş aylığı 360 liraya yükseltilecek. Belli nüfusun üzerindeki yerlerde yaşlı bakım evi yapılacak. Engelli kardeşlerimize işe yerleştirmede öncelik sağlanacak. Bu kardeşlerimizin tıbbı rehabilitasyon imkanını yükselteceğiz. Engelli aylığını 400 liraya çıkartacağız. Bu vesile ile tüm engelli kardeşlerimizin gününü kutluyoruz. Her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim." diye konuştu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Bedensel Engelliler Derneği yöneticileri, herkesin bir engelli adayı olduğu hatırlatmasını yaparak, engellilerin TBMM'de temsil edilmesinin ve yaşam şartlarının iyileştirilmesinin kendilerine güven vereceğini belirtti. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER