MHP'li Ümit Özdağ: Ankara'nın hâlâ emniyet müdürü yok


MHP Milletvekili Ümit Özdağ, havaların ısınmasıyla terör örgütü PKK'nın dağ kadrolarının desteğiyle kent merkezlerinde eylemler yapma ihtimaline dikkat çekerek, "Özellikle Ankara eylem merkezi haline gelmiştir. Ancak hala Ankara'nın emniyet müdürü yok, neden emniyet müdürü atanmadığını anlamak zor." dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hükümetin terörle mücadele politikasını eleştirdi. Hükümetin yanılgıya düşerek, terör eylemlerinden ziyade toplumsal eylemlere yönelik Çevik Kuvvet ve TOMA ağırlıklı hazırlıklar gerçekleştirdiğini, terör örgütünün ise profesyonel dağ kadrolarınca desteklenen teröristleriyle 'hendek terörü'ne neden olduğunu anlatan Özdağ, havaların ısınmasıyla terör örgütünün dağ kadrolarının da desteğiyle kent merkezlerinde eylemlerin süreceğini savundu. Özdağ, terör örgütü PKK'nın eylemlerini büyük şehirlere kaydırma, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin'de büyük eylemler yapma hazırlığında olduğunu öne sürerek, "Özellikle Ankara eylem merkezi haline gelmiştir. Ancak hala Ankara'nın emniyet müdürü yok, neden emniyet müdürü atanmadığını anlamak zor" dedi. Jandarma ve Polis Özel Harekat ile Özel Kuvvetler Komutanlığı mensuplarının sıkıntılarının bir an önce aşılması gerektiğine işaret eden Özdağ, "Çünkü önümüzdeki günlerde PKK terörü ve kentlerdeki saldırılar azalmayacak, artacak. Türkiye'de terör 1968'den bu yana devam ediyor, ilk kez 15 günden beri bu binaya bile saldırılacağı endişesini taşıyor muyuz, taşımıyor muyuz? TBMM'ye terörist örgütlerin saldıracağı endişesini taşıyor muyuz taşımıyor muyuz? Terörde geldiğimiz nokta bu" diye konuştu.

Özdağ, artacak terör olayları nedeniyle Türkiye'nin seçkin evlatları, savaşçılarına daha fazla ihtiyaç duyulacağını ve bu nedenle güvenlik güçlerinin imkanlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Şartların kötülüğü nedeniyle bine yakın Özel harekat mensubunun istifa ya da başka şubelere geçmek için dilekçe verdiğini savunan şöyle devam etti: "Hakkarili şehit Teğmen Abdulselam Öztak'ın başında kurşun geçirmez miğfer vardı, nasıl geçti o kurşun, bu malzemeyi kim veriyor? Bunun Genelkurmay Başkanınca araştırılması gerek. Ağır yaralanan polislerin diğer illere neden karayoluyla götürüldüğünü İçişleri Bakanının açıklaması lazım. Önerim Efkan Ala'ya, operasyon bölgesine gidip orada en azından bir hafta yaşamasıdır."

Ümit Özdağ, HDP'yi de eleştirerek, HDP'nin, kan üzerinden siyaset yapan, partimsi bir yapı olduğunu belirtti. Özdağ, şu ifadeleri kullandı: "Eş başkanının ölecek insanlarla ilgili en ufak bir sorumluluk hissetmediğini görüyoruz. Demirtaş'ın, PKK'nın haklı savaşı ve direniş olarak mitleştirmeye çalıştığı terör eylemleri sonucu son Ankara saldırısıyla birlikte 4,5 yaşındaki küçük Buse gözlerini kaybetmiştir. Demirtaş'a soruyorum: Bundan memnun musun? Bu çocuk için bir şeyler hissediyor musun içinde? 29 kişiyi öldüren, bu küçük kızın gözlerini kaybetmesine neden olan teröristin evine taziyeye giden HDP milletvekili acaba Buse ile karşılaşsa ona ne diyecek? Vekilliklerini kan ve gözyaşına borçlu olanlar, kurbanlarının mezarı üzerinde keyif dansı yapanlar bir gün mutlaka tarihe hesap verecekler, ama tarihten önce adalete hesap vermek zorunda kalmalılar."

Ümit Özdağ, bir gazetecinin, dokunulmazlıklarla ilgili sorusuna şu cevabı verdi: "Terör örgütüyle ilişkili olan, terör örgütünün siyasetini destekleyen ve bu desteğini suç aşamasına kadar taşıyan kimsenin üzerinde bir milletvekilinin sahip olduğu dokunulmazlık olmamalı düşüncesindeyim. Yan yana oturduğumuz kişiler masum milletvekilleri değil, yan yana oturduğumuz kişiler bir terör örgütüyle siyasi ve fikri birlikteliğin ötesinde örgütsel eylemlilik süreci içerisinde olan insanlar."
CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Ümit Özdağ: Ankara'nın hâlâ emniyet müdürü yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER