Michel: Saldırılardan etkilenenlere bir sorumluluk borcumuz var


Belçika Başbakanı Charles Michel, Brüksel saldırılarıyla ilgili yeni açıklamalarda bulunarak dayanışma mesajı verdi. Michel, ölenlerin yakınlarına var olan sorumluluk borcunu da bir an önce yerine getireceklerini dile getirdi. Michel'in bugün içişleri ve adalet bakanlarının istifalarını kabul etmediği açıklanmıştı.

Belçika Federal Meclisi'nde toplanan yetkililer de sağduyu mesajları verdi. Saldırılarda ölenlerin anıldığı törene Belçika Kralı Filip, Kraliçe Mathilde ve çok sayıda siyasetçi katıldı.

Başbakan Michel, şöyle konuştu: "Toplumumuza yapılan bu saldırı tarihimizdeki en büyük saldırıdır. Ülkemiz şokta ama güçlüyüz ve kararlıyız. Toplumuzu hiç kimse bozguna uğratamaz. Çevredeki duyarlı insanlarımız mağdurlara ilk yardımda bulundu. Bu dayanışma güzel bir örnek oldu. İlk yardım ekiplerimiz yaralılara ve saldırılardaki mağdurlara çok yardım ettiler ve bundan dolayı minnettarız. Tehditlere karşı hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz.. Bu saldırılara yardım ve yataklık yapan herkesin hukuka teslim olması gerekiyor ve adalet bakanlığımız bu konuda önlemleri alacak. Ölenlerin yakınlarına ve yaralılara bir sorumluluk borcumuz var ve demokrasimiz gereğince bunu bir an önce yerine getireceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber Michel: Saldırılardan etkilenenlere bir sorumluluk borcumuz var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER