Milletvekili adayı Öztunç: İktidar güç zehirlenmesi yaşadı

Milletvekili adayı Öztunç: İktidar güç zehirlenmesi yaşadı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde sivil toplum örgütlerini ziyaret eden CHP Kahramanmaraş milletvekili adayı Ali Öztunç, "İktidarda güç zehirlenmesi yaşanmıştır." dedi.

Teş İş Sendikası Afşin şubesini ziyaret eden milletvekili adayı Öztunç, milletin Türk, Alevi, Sünni ve çeşitli etnik gruplardan oluştuğunu belirterek, insanların ayrıştırılmaması gerektiğini belirtti. Teş İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç'la sohbet eden Öztunç, Büyükşehir Yasası'nın insanların ve belediyelerin belini büktüğünü belirterek, iktidar milletvekillerinin vatandaşa tepeden baktığını kaydetti. Öztunç, "Hata yapan hesap verecek. Kimse vatandaşa tepeden bakamaz. Kahramanmaraş'ta iktidar partisi milletvekilleri sivil toplum kuruluşlarını ayaklarına çağırıyor. İktidar kendi gücüne güç katınca iktidar zehirlenmesi yaşıyor. Kendisinden güçlü gördüğü veya açığını ortaya çıkaranın ensesine biniyor." şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarı milletvekillerinin açılış yapmasına bakmamak gerektiğini vurgulayan Öztünç, "Bunların içi süslü, dışı boş açılış. Geçmişteki açtıkları yerleri yeniden açıyorlar, 13 yıldır dönüp dönüp aynı yerleri açıyorlar. 13 yıldır 13 defa açıyorlar. Şimdi seçime giderken durmadan açılış yapıyorlar. AKP'li vekiller belediye başkanların yaptıkları açılışlar daha önce açılmış yerler. Bırakın artık insanların gözünü döndürmeye çalışmayın, halk artık bu numaraları yemiyor, yemeyecek de. Halkımız 1 Kasım'da AKP'ye öyle bir tokat atacak ki..." ifadelerini kullandı.

1 Kasım seçimlerinde dikkatli olunması gerektiğini belirten Öztunç, sözlerine şöyle devam etti: "Yapılacak milletvekilliği genel seçimleri Türkiye için çok önemlidir. 13 yıldır AKP bu ülkeyi yönetiyor. İktidar; yargısıyla, ordusuyla ve tüm kurumlarıyla kavgalıdır. Hukuk düzenini alt üst etmiş durumdadır. Bu seçimlerde 1 oy bile bizim için çok önemli ve ülkenin geleceği için 1 günümüzü feda edeceğiz. Sandıklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Sandık sonuçları açıklanıncaya kadar herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Hiçbirimizin şahsi beklentileri yok. Hepimiz Kahramanmaraş'ın için Türkiye için çocuklarımızın geleceği için beklenti içerisindeyiz."

Milletvekili seçildiği takdirde il merkezi ve bazı ilçelere irtibat bürosu açacağını belirten Öztunç, "Danışman arkadaşlar gelen vatandaşlarımızın sıkıntılarını dertlerini dinleyecek, çözüm yolları bulacak, bana iki günde bir rapor halinde gönderecekler, böylelikle, vatandaşlarımızın bizlere ulaşmadığı zaman danışman arkadaşlarımız yardımcı olacak. Bizler Meclis'te oluruz. Toplantıda olursak, telefonlara bakmazsak vatandaşlarımıza ayıp olur. Bunun için bir karar aldım. Ben haftanın belirli günlerinde Kahramanmaraş'ta ve ilçelerinde hemşehrilerimle birlikte olacağım. Ben ve danışman arkadaşlarımız dertlerinizi dinleyerek en kısa zamanda sonuçlandırmak için çalışacağım. Vekilimize ulaşamadık sorunu asla yaşanmayacaktır." ifadelerini kullandı.

CHP'nin Kahramanmaraş'ta sürpriz yapacağını kaydeden Öztunç, sözlerini şöyle tamamladı: "Kahramanmaraş'ta bu seçimlerde en flaş parti ve sürpriz yapacak parti CHP olacak. Biz geçen seçimlerde Maraş'ımızda bir yol kazası yaşadık, konjoktörel şartlar, o gün yaşanan sorunlar Türkiye'de esen rüzgâr adına ne denirse densin bir kaza yaşandı. Bizim geçen dönem milletvekili adaylarımız, sayın il başkanımız, tüm örgütümüz çok çalıştı, çok emek verdi. Gecesini gündüzüne kattı, elinden gelen her şeyi yaptılar. Ama maalesef bahsettiğimiz sebeplerden kaynaklanarak bir sıkıntı yaşandı. Maraş bunu telafi edecek, ben telafi edeceğini görüyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Milletvekili adayı Öztunç: İktidar güç zehirlenmesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER