Milletvekili Köksal: Toplum 400 vekil dayatmasıyla kara günler geçiriyor

Milletvekili Köksal: Toplum 400 vekil dayatmasıyla kara günler geçiriyor

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, AK Parti'nin ülkeyi hükümetsiz bırakma pahasına terör olayları ve ekonomik krizlere göz yumduğunu ileri sürdü. Köksal, "Ülkenin tüm sıkıntılarında parmağı olanlar, şimdi 'Halk bize muhtaç' propagandası yürütüyor." dedi.

Köksal, Türkiye'nin, 7 Haziran'dan bu yana "Beştepe'deki Kaçak Saray'ın topluma dayattığı 400 milletvekili isteği ve buna bağlı olarak gelişen terör olayları" ile kara günler yaşadığını belirtti. Tek başına hükümet kuramayan AK Parti'nin, CHP ile uzlaşmaya yanaşmayarak hükümet kuramadığının altını çizen Köksal, "Devlet teamüllerine göre hükümet kurma görevi AKP'nin başarısızlığının ardından CHP'ye verilmesi gerekiyordu. Fakat devletin tüm kurumlarını yıprattıkları gibi bu teamülü de ortadan kaldırdılar." diye konuştu. "Ülkeyi hükümetsiz bırakma pahasına, terör olaylarına ve ekonomik krizlerine göz yumarak 'Erken seçime gidiyoruz' dediler" diyen Köksal, ülkeyi hükümetsiz bırakanların erken seçimdeki tek propagandalarının 'Halk bize muhtaç olacak' söylemi olduğunu kaydetti. Köksal, ülkenin tüm sıkıntılarında parmağı olanların, şimdi hiçbir şey olmamış gibi 'Bize oy vermediniz, bakın terör patladı, dolar fırladı' propagandasına sarılacağını anlattı.

"CUMHURBAŞKANI, PKK'NIN SİLAH STOKLADIĞINI İTİRAF ETTİ"

Terör örgütünün, AKP hükümeti döneminde silah tedarik ettiğini ifade eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, şunları söyledi: "Bu, CHP iddiası değildir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan terör örgütünün silah stokladığını televizyonlarda katıldığı programlarda bizzat itiraf etmiştir. Doların yükselmesi ve ekonominin kötüye gidişi ise yeni bir durum değildir. 7 Haziran seçimlerinden önce ekonomik krizin belirtileri ayyuka çıkmıştı. Seçim ziyaretleri sırasında sohbet ettiğimiz yurttaşlarımız, tarım yapamadıklarını, hayvancılıktan para kazanamadıklarını, çocuklarını okula göndermekte zorlandıklarını, kredi kartlarına ve bankalara olan borçları dolayısıyla ayın sonunu değil, ortasını bile getiremediklerini belirtmiştir."

"AKP SANDIKTA EN GÜZEL CEVABI ALACAK"

CHP'nin 7 Haziran seçimleri sürecinde Seçim Beyannamesi'ni kamuoyuyla paylaştığını, burada işçinin, emekçinin, memurun gözetildiğini belirten Köksal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Demokratikleşme ve özgürlüklere önem verildiğini görürüz. Şimdi önümüzde 1 Kasım seçimleri var. CHP 1 Kasım seçimlerinde, halkın yoksulluğunun, siyasetin yolsuzluğunun önüne geçecek tedbirlerini vatandaşlarımızla paylaşacak. 1 Kasım 2015 AKP'nin sandıkta en güzel cevabı alacağı tarih olacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Milletvekili Köksal: Toplum 400 vekil dayatmasıyla kara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER