Milli Eğitim Bakanlığı önünde mandallı 'Oku Nabi oku' eylemi


Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde toplanıp, eğitim sistemini protesto etti. Eylemciler, iplerin üzerine mandallarla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya "Oku Nabi oku, çocuklar öldürülmesin, eğitim de alabilsinler." yazılı fişler astı.

Halkevleri adına konuşan Sıla Uzunpınar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı güz döneminin binlerce öğrencisiz, öğretmensiz kaldığı, bir dönem olduğunu söyledi. Yüzbinlerce öğrencinin eğitim hakkının ayaklar altına alındığını aktaran Uzunpınar, "Öğretmenlerin öğrencilerini terk etmeye zorlandığı, çocukların ölüm haberlerini aldığımız, savaşın, katliamların acı sonuçlarını her gün yaşayarak geçirdik." dedi.

Savaş ortamının arttığına dikkat çeken Uzunpınar, "AKP iktidarı bir taraftan da kendini var eden gerici, piyasacı, mezhepçi politikalarına her gün bir yenisini eklemeye devam etti. Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisleri olarak, okulları gezerek veli, öğretmen ve öğrencilerin katılımı içeren raporumuz ile eğitim alanına dönük saldırıların görünür kılınmasını sağlamaya çalıştık." diye konuştu

Savaşın okullarda etnik ayrımcılığı artırdığının altını çizen, 7 Haziran seçimleri sonrası uygulanan savaş politikalarının eğitimde 'telafi eğitimleriyle' giderilemeyeceğini söyleyen Uzunpınar, şöyle devam etti: "Son verilere göre 69 çocuk yaşamını yitirdi. Bin 467 okul kapatıldı. 16 bin 401 öğretmen okullarını terk etmek zorunda kaldı, binlerce çocuk eğitim hakkından mahrum kaldı, birçok yerde eğitim-öğretim iptal edildi. Sokağa çıkma yasakları ile derinleşen savaş politikalarını bir sonucu da okul ortamında etnik ayrımcılığın giderek artması. Ankete katılanların yüzde 28'i okullarında etnik ayrımcılık yapıldığını belirtmiştir."

Eylemciler, iplerin üzerine mandallarla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya "Oku Nabi oku, çocuklar öldürülmesin, eğitim de alabilsinler." yazılı fişler astı. Daha sonrasında 'Milli Eğitim Bakanlığı'nın biriktirdikleri' yazılı temsili kutu açıldı. Kutunun içinden gaz fişeği, renkli kalemler, tesbih, öğretmenlere atılan mesaj çıktı.
CİHAN
<< Önceki Haber Milli Eğitim Bakanlığı önünde mandallı 'Oku Nabi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER