Milli irade toplantısında muhalif basına teröre destek suçlaması


AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan Milli İrade Platformu, son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili hükümete destek açıklaması yaptı. Fuat Avni'nin de Twitter'dan duyurduğu toplantıda yapılan açıklamada, muhalif basın kuruluşları terör olaylarına destek vermekle suçlandı.

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin de yazdığı Milli İrade Platformu'nun hükümete destek amacıyla gerçekleştirdiği toplantı, Grand Cevahir Otel'de yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantıda basın kuruluşları terör olaylarına destek vermekle suçlandı.

Platform adına açıklama yapan Yusuf Tülin, "7 Haziran seçimlerinin hemen ertesinde, tam da istikrara yönelik kaygılar artmışken, bu kez eli kanlı terör örgütü devreye girdi. Kürtlerin yüzlerce yıllık sorunlarının kararlılıkla çözüldüğü, Türk ve Kürt kardeşliğinin tarihi onarım sürecine girdiği bir anda, bölücü terör örgütü, adeta Türkiye düşmanlarından talimat almışçasına, alçakça ve kahpece, polisimize, askerimize, sivil vatandaşlarımıza saldırmaya, kan akıtmaya başladı. Ne acıdır ki, bölücü terör örgütü her gün kan akıtırken, bazı siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve bazı medya kuruluşları, teröre karşı tek yürek olmak, teröre karşı onurlu bir duruş sergilemek yerine, aleni ya da gizli şekilde teröre ve terör örgütlerine destek vermeye başladılar. Şahsi ikbal ve çıkarlarını devlet ve millet önüne koyanlar, her çözüm önerisine, sorumluluk üstlenmek yerine 'hayır' diyenler, TBMM çatısı altında terörü savunanlar, dini yapılanma görüntüsü altında vatanına ihanet edenler, her gün yalan haber yaparak kamuoyunu yanıltanlar, çirkin iftira ve ithamlarıyla Türkiye'yi dünyaya farklı şekilde yansıtanlar aynı hizada buluştular ve terörü aklama, teröristi perdeleme, gerçek suçlu ve sorumluyu gizleme çabası içine girdiler. Bizler, bu toprakların ve bu milletin sevdalısı sivil toplum kuruluşları olarak, oynanan oyunu çok net görüyor, bu kirli senaryoyu çok yakından takip ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, Başkomutan, milletimizin birliğinin temsilcisi, Yeni Türkiye'nin mimarı ve 78 milyonun kardeşliği için cesaretle mücadele eden Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, terör örgütlerinden siyasi partilere, medyadan sivil topluma, hainlerden Türkiye düşmanlarına kadar kirli bir ittifakın nasıl hedefi haline getirildiğini; şahsı ve ailesiyle nasıl bir saldırı altında olduğunu da sabırla müşahede ediyoruz. Ve diyoruz ki: Anayasal zorunluluk gereği Türkiye 1 Kasım'da sandığa gidecektir. 1 Kasım seçimlerinin şeffaf, güvenlik içinde, her türlü ulusal ve uluslararası algı operasyonundan azade şekilde yapılmasının takipçisi olacağız. Asker ve polisimiz kadar, değerlerimizi, inancımızı, birliğimizi ve kardeşliğimizi hedef alan bölücü terör örgütüne karşı dik durmayı, kimden gelirse gelsin, hangi maskenin ardına saklanmış olursa olsun, her türlü terörü lanetlemeyi, terör karşısında bir ve beraber olmayı sürdüreceğiz. Protesto haktır; ancak, protestoların, şiddete başvurmadan, şiddeti övmeden, özellikle de tahriklere aldanmadan, vakar içinde gerçekleştirilmesi elzemdir. Bu ülke sahipsiz değildir. Vatanımız, toprağımız, değerlerimiz, inançlarımız, kardeşliğimiz asla sahipsiz değildir. dedi.

Açıklamanın ardından toplantı sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Milli irade toplantısında muhalif basına teröre destek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER