Milliyet, Kadri Gürsel ile yollarını ayırdı

Milliyet yazarı Kadri Gürsel'in attığı tweetler işinden etti.

Milliyet, Kadri Gürsel ile yollarını ayırdı

Milliyet yönetimi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı isim vermeden eleştiren tweetleri nedeniyle Kadri Gürsel'in paylaştığı tweetleri de sebep gösterilerek yollarının ayrıldığı duyuruldu.

Milliyet gazetesi, Suruç katliamı sonrası isim vermeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı yorum nedeniyle yazarlarından Kadri Gürsel’le yollarını ayırdığını duyurdu.

Gazetede bir süredir köşe yazılarına devam etmeyen Kadri Gürsel, bugün Twitter hesabından “Yabancı liderlerin Türkiye’deki IŞİD terörünün bir numaralı sebebini oluşturan kişiyi arayıp Suruç için başsağlığı dilemeleri utanç verici” yorumunu yapmıştı.

Bunun üzerine Milliyet gazetesinden yapılan açıklamada, “Bu vahşetin yol açtığı can kayıpları karşısında, ülkemizin büyük acısını paylaşmak, terör eylemi ve örgütünü kınamak amacıyla yabancı devlet adamlarının Türkiye’deki mevkidaşlarını arayarak taziyelerini bildirmelerine ilişkin olarak, yazarımız Sn. Ahmet Kadri Gürsel’in yaptığı yorumlar, gazetecinin etik kurallarıyla bağdaşmadığı gibi grubumuzun yayıncılık anlayışı ve sorumluluğuyla da ters düşmektedir” ifadelerini kullandı.

Milliyet ‘birlikte çalışma ortamını tahrip eden bu tutumu nedeniyle’ Kadri Gürsel’le bugün itibarıyla yollarını ayırdığını duyurdu.

Gürsel, Twitter hesabından Suruç katliamıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AKP hükümetini eleştirmişti:


<< Önceki Haber Milliyet, Kadri Gürsel ile yollarını ayırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER