Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, “çok tehlikeli” diyerek duyurdu

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinin bölgedeki ve Filistin topraklarındaki gelişmeleri dikkatle takip ettiğini kaydederek, mevcut tırmanışın bölgenin güvenlik ve istikrarını etkileyebilecek yansımalarının olduğunu belirtti.

SHABER3.COM

Sözcü'de yer alan habere göre Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Gazze Şeridi’nde devam eden İsrail Filistin çatışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mısır’ın bölgedeki ve Filistin topraklarındaki gelişmeleri “dikkatle takip ettiğini” vurgulayan Sisi, “mevcut tırmanışın çok tehlikeli ve bölgenin güvenliği ile istikrarını etkileyebilecek yansımaları olduğunu” ifade etti.

Sisi, “Mısır, mevcut askeri çatışmaları durdurmak, Filistinlilerin kanının dökülmesini engellemek, hem Filistin hem de İsrail tarafındaki sivillerin korunması için her düzeydeki temaslarını yoğunlaştırıyor.” dedi.

“TÜM ULUSLARASASI GÜÇLERLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ”

Ülkesinin Filistin meselesine yönelik tutumuna ilişkin Sisi, “Mısır, iki devletli çözüme dayalı adil ve kapsamlı bir barışın, Filistin halkı için gerçek ve sürdürülebilir güvenliğe ulaşmanın yolu olduğunun altını çiziyor.” ifadesini kullandı.

Sisi, Filistin Devleti’nin kurulmasını sağlayacak müzakereler yoluyla meselenin çözülme umudunu dile getirerek, Mısır’ın, Filistin davasının “diğer tarafların aleyhine” olacak şekilde çözülmesine müsaade etmeyeceğini” belirtti.

Taraflar arasında ateşkesin sağlanması için çaba gösterdiklerini aktaran Sisi, “Tüm uluslararası güçler ve etkili bölgesel taraflarla iletişim halindeyiz.” diye konuştu.

Sisi, Mısır’ın ulusal güvenliğinin korunmasına vurgu yaparak, “Mısır halkı, durumun karmaşıklığının ve tehdidin büyüklüğünün farkında olmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında Gazze’de 830 kişinin hayatını kaybettiği, 4 bin 250 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 19 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 110 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 1000 İsraillinin hayatını kaybettiği, 106’sı ağır 2 bin 806 kişinin de yaralandığı aktarılmıştı.
<< Önceki Haber Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, “çok tehlikeli” diyerek... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER