Mısır Parlementosu 2,5 yıl aradan sonra tekrar açılıyor


Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi, yaklaşık iki ay süren Parlamento seçimlerinin Aralık başında sonuçlanması üzerine 2,5 yıl kapalı kalan Mısır Milletvekili Meclisi'ni 2016 yılı Ocak ayında açacağını duyurdu.

Temmuz 2013'te askeri müdahaleyle birlikte kapanan Mısır Parlamentosu, 2,5 yıl aradan sonra tekrar açılıyor. Devlet Başkanı Sisi, 10 Ocak'ta milletvekillerin yemin ederek görevlerine başlayacağını duyurdu. Geçen Ekim ve Kasım aylarında yapılan seçimlerin sonuçlanması üzerine Parlamento'nun ne zaman açılacağı ülkede tartışma konusu olmuştu.

SİSİ, MECLİS'E 28 MİLLETVEKİLİ ATADI

Mısır kanunları, cumhurbaşkanına Parlamento'ya dışarıdan 28 milletvekili atama yetkisi veriyor. Ülkede merak konusu olan Sisi'nin atadığı 28 milletvekilinin ismi açıklandı. Atananlar arasında Mısır'ın önde gelen ve Arap aleminin önde gelen alimleri arasında gösterilen Usame El-Ezheri'nin olması dikkat çekti.

Ayrıca listede Ezher Üniversitesi eski Röktürü Abdulhay Azb'ın hanımı Muhcetu Galib Abdurrahman, ülkenin önemli üniversitelerinden Ayn Şems'in Rektörü Hasan İsa ve Uluslararası Para Fonu'nda (IMF) danışmanlık görevinde bulunan Eşref Muhyiddin El-Arbi gibi bilinen başarılı isimler de yer aldı. İki Hıristiyan milletvekili de atayan Sisi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu eski Başkanı Sırrı Mahmud Sıyam, sol görüşlü edebiyatçı yazar Yusuf El-Gaid ve zaman zaman mevcut yönetimi sert şekilde eleştiren Vefd Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahaaddin Ebu Şaggah atanan yeni isimler arasında.

Koalisyon hükümetinin kurulacağı belirtilen Mısır'da ülke basını, bakanların büyük bir kısmının bu kişilerden oluşacağını ileri sürdü. CİHAN
<< Önceki Haber Mısır Parlementosu 2,5 yıl aradan sonra tekrar açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER