Mısır, Rusya'ya ihracatta Türkiye'nin yerini almak istiyor


Mısır, Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'nın Türkiye'den gelen ticari mallara yönelik aldığı tedbirler üzerine Türkiye'den boşalan ihracat kalemlerinde Türkiye'nin yerini almak istiyor. Mısır, bu fırsatı kullanarak Rusya'ya olan ihracatını 2016 yılında yüzde 15 oranında artırmayı hedefliyor.

Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararıyla Türkiye'den Rusya'ya ihraç edilen bazı ürünlere yasaklar getirilmiş, gümrük kapılarındaki denetim ve kısıtlamalar artırılmıştı. Yasaklanan veya kısıtlanan ürünler arasında özellikle domates, salatalık, soğan, üzüm, kayısı, elma gibi gıda ürünleri de bulunuyor.

Mısır Ticaret Bakanlığı'ndan bir yetkili de Reuters'e yaptığı açıklamada "Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların ardından önümüzdeki yıl içinde Mısır'dan Rusya'ya ihraç edilecek gıda ürünlerinde yüzde 15'lik bir artış hedefliyoruz." dedi.

Mısır'ın ihracat rakamları son yıllarda düşüşe geçmişti. Mısır'ın ihracat rakamları bu yılın Ocak-Ekim ayları arasında yüzde 17,4 oranında düşmüş, 15,4 milyar dolara gerilemişti.

Mısır Ticaret Bakanı Tarık Kabil, "Önümüzdeki dönemde hangi ürünlere en çok ihtiyaç olacağı konusunda Rusya tarafı ile görüşmelerimiz." sürüyor dedi.

Mısır, gıda ihracatında Türkiye'nin yerini alarak bu şekilde düşen ihracat rakamlarını artırmayı hedefliyor.

Mısır, halihazırda Rusya'ya yıllık 310 milyar dolar değerinde 600-650 ton tarım ürünü ihraç ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Mısır, Rusya'ya ihracatta Türkiye'nin yerini almak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER