Müftüoğlu istifa edecek mi?

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, dün oynanan ve yaşananlar sonrasında tüm dünyada konuşulan bir mücadele haline gelen Galatasaray - Trabzonspor maçı hakkında basın toplantısı düzenliyor. Kuddusi Müftüoğlu, istifasının söz konusu olmadığı söyledi.

Müftüoğlu istifa edecek mi?

İşte Kuddusi Müftüoğlu’nun basın toplantısından satır başları:

“Kamuoyunda ciddi eleştiriler oldu. Takip ettim. Hiç lafı dolandırmaya grek yok. Deniz Ateş Bitnel dün akşam kötü bir hakem performansı sergiledi. Önemli hatalar yaptı. Deniz Ateş Bitnel ilk kez bir Trabzonspor maçı yönetmiyor. Bu maçlar kamuyou tarafından takdir görmüştür. Fenerbahçe maçında gösterdiği performans tüm kamuoyu tarafından takdir görmüştür.”

“HAKEME GEREKLİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAK”
“Sorumluluğumuzun farkındayız. Başarılı hakemlere destek olduğumuz gibi başarısız hakemlere de yaptırım uygulayacağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Soru ve cevapları alabilirim. Maçtan sonra kimseyle görüşmedim. Hakemimiz hatalar yapmıştır. Hakeme gerekli yaptırımları uygulayacağız. Bundan sonra hakemlerimiz objektif bir performans sergileyecek. Tüm hakemlerimizle değerlendirme toplantısı yapacağız.”

“SALİH’İN KAHRAMAN OLMASI DOĞRU DEĞİL”
“Görüntü hoş değil. Sanıyorum kurullar ve MHK gerekli cazaları verir. Deniz Ateş Bitnel’in performansının kötü olduğu belli. Zamanla bu yaptırımların ne olacağını göreceksiniz. Salih’in kahraman olmasını doğru bulmuyorum. Değişim ve gelişim konusunda masaya yatırıldığında bir takım görüşler açıklandı. Talimatlarda değişiklikler yaptık. 22 hakem arkadaşımız önümüzdeki sezon Süper Lig’de görev yapacak. Tecrübeli hakem arkadaşlarımızı zaten görüyoruz ve görmeye devam edeceksiniz. Türk hakemliği adına üzüldüm.”

“YILDIRIM DEMİRÖREN VE YÖNETİM KURULU ARKAMDA”
“Sayın başkan Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu ile istişare ettik. Sonuna kadar yanımda olduklarını beyan ettiler. Türk hakemliğini gerliştirmek zorundayız. Bir sancı yaşıyoruz. Bir hakem hemen olmuyor. Uzun yıllar bu kadroyu yönetiyoruz ve yeni yüzlere ihtiyacımız var. Bir kurulumuz var ve en son kararı ben veriyorum. Kurur kararları en son karar geldiğinde ben karar vererek son şeklini veriyorum.”

“HAKEMLERİMİZİ BAŞARILI BULUYORUM
“Ben 15 yıl Süper Lig’de görev yaptım. 1 yıldır burada görevdeyim. Hakem hataları her dönemde oluyor. Bu dönemde spesifik hatalar çok sık olduğu için gEnel hataları değerlendirmekte sıkıntı oluyor. Geçen sezonki hakem hataları ile bu sezon arasında çok fark olmadığını istatistikler söylüyor. Ben katılmıyorum. Diğer liglerde de hatalar oluyor. Süper Lig’de az hatalar yapılmaya çalışılıyor. Pozisyonları sadece hakem üzerinden yorumladığımızda böyle sonuçlar çıkabiliyor. Genel olarak hakemleri başarılı buluyorum.”

“DENİZ ATEŞ BİTNEL FIFA KOKARTINI HAKETTİ”
“Geçtiğimiz yıllarda ben de FIFA kokartı taktığımda benim de performansımda düşüklük olmuştu. Yeni dönemde kendi üstüne biçtiği rol onu etkilemiş olabilir. O ağırlığı üzerinde fazla hissetti. Bu konuda bir değerlendirme yapacağız. FIFA listesini hazırlarken birtakım kriterlerimiz vardı. Ullenberg bizim teknik danışmanımız ve bizi UEFA’da temsil ediyor. Buna göre 2 arkadaşımızı listeden çıkarıp 2 arkadaşımızı listeye ekledik. Herkes onu takdir ediyordu. Deniz Ateş Bitnel performans bakımından hak eder bir kokart taktığını düşünüyorum.”

“İSTİFAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİM”
“İstifa hiç aklımdan geçmedi. Sadece önümüzde kalan maçlara konsantre oldum. Biz her hafta hakem atamaları yapıyoruz. Önümüzdeki haftalarda hakemlerimizi diri tutmak adına seferberlik ilan ettik. Hakem arkadaşlarımızla da bir değerlendirme toplantısı yaptık.”
<< Önceki Haber Müftüoğlu istifa edecek mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER