Muğla'da kamu yatırımları değerlendirildi


Muğla'da bu yıl kurumlara gönderilen 412 milyon 700 bin lira ödeneğin, eylül ayı sonu itibariyle 271 milyon 935 bin liralık kısmının harcandığını bildirildi. İl genelinde yatırımların değerlendirildiği, 2015 yılı 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 112 Acil Çağrı Merkezi salonunda yapıldı. Vali Amir Çiçek başkanlığındaki toplantıya Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, ilçe kaymakamları, bölge müdürleri, kurum ve kuruluşların müdürleriyle ilçe belediye başkanları katıldı.

Vali Çiçek, burada yaptığı konuşmada hizmetin verimliliği, etkinliği ve kısa sürede hedef kitleye ulaştırılması için zamanında planlama yapılarak uygulamaya geçirilmesi gerektiğini söyledi. Muğla'da ortak akıl ve kollektif hareket anlayışının benimsendiğini belirten Çiçek, projelerin bu hizmet anlayışıyla hayata geçirildiğini kaydetti. Planlanan işlerin hem fiziki hem de nakdi gerçekleşmesinin, gayretli çalışmalarla en üst düzeyde sağlanacağını belirtti. İl genelinde eylül sonu itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarının, 2 milyar 838 milyon 368 bin lira proje tutarlı işi bulunduğunu kaydeden Vali Çiçek, bunlar için önceki yıllarda yapılan harcama tutarının 808 milyon 391 bin lira olduğunu ifade etti.

Bu yıl için kurumlara gelen 412 milyon 700 bin lira ödenekten eylül sonu itibariyle 271 milyon 935 bin lira harcandığını aktaran Muğla Valisi Çiçek, "Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 66, fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 55'tir. Yapılan değerlendirme sonucu, sektörler bazında en yüksek harcama 85 milyon 499 bin lira ile ulaştırmanındır. İkinci sırada 78 milyon 410 bin lira ile eğitim, üçüncü sırada 42 milyon 97 bin lira ile tarım, dördüncü sırada 34 milyon 945 bin lira ile sağlık sektörü gelmektedir. Kuruluşlar itibariyle en yüksek harcamayı, 58 milyon 99 bin lira ile Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü yaparken DSİ 21. Bölge Müdürlüğü 39 milyon 2 bin lira ile ikinci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 37 milyon 264 bin lira ile üçüncü, İl Sağlık Müdürlüğü 34 milyon 945 bin lira ile dördüncü sıradadır." şeklinde konuştu. Vali Çiçek, Muğla'da 265 projeden 66'sının tamamlandığını, 130'unun devam ettiğini, 50 projenin ihale aşamasında olduğunu, 19 projeninse henüz başlamadığını kaydetti. Açılış konuşmasının ardından yatırımcı kuruluş müdürlerinin sunumlarıyla devam eden toplantı, genel değerlendirmenin ardından sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da kamu yatırımları değerlendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER