Muharrem Usta: Galatasaray - Trabzonspor maçı milat oluşturduğu için sevinçliyim


Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kulüpler Birliği Vakfı olağanüstü toplantının ardından Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, ligin 22. haftasında Galatasaray'la yaptıkları maçta yaşanan olayların bir milat olduğunu belirterek, bu durumdan sevinç duyduğunu dile getirdi.

Toplantının ardından basın mensuplarına konuşan Usta, Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Galatasaray- Trabzonspor maçından sonra üzüntülerinin devam ettiğini belirtti.

Maçta yaşananları anlatan Usta, "5 tane kırmızı kartlı oyuncunuz var, 5 önemli oyuncunuz da sakat ve takımı kurtarmakta zorlanıyorsunuz. Bir de onun üstüne bu psikoloji ekleniyor. Tabii zor bir durum. Galatasaray-Trabzonspor maçının da yaşananların Türkiye'nin değişimin işaret noktası olduğuna inandıkça ki bunu Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında gördüm, biz bu eziyeti çekmeyi de sindirebiliriz." diye konuştu.

Türkiye'deki futbolun oturduğu sistemin artık bittiğini dile getiren Usta, "Bütün kulüplerin gerçek anlamdaki deklarasyonunu söylüyorum. Biz artık şuna net bir şekilde inandık, büyüklüğü, küçüklüğünü ayırmadan, Anadolu, İstanbul kulübü ayrımı yapmadan bu düzen bitmiştir. Bu düzen ile ne Türkiye Futbol Federasyonu, ne hakemlik camiası, ne futbolcular, ne yöneticiler, ne kulüpler yarınlarını kurtaramazlar. El birliğiyle bunu yeniden insa etmemiz gerekiyor. Kulüpler Birliği Vakfı Olağanüstü toplantısında bu söylemlerle ilgili negatif herhangi bir cümle asla ve asla konuşulmadı. Buna onun için sevinçliyim. Galatasaray-Trabzonspor maçı buna milat oluşturduğu için sevinçliyim." şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un büyük bir kulüp olduğunu da belirten Usta, bu durumun altından kalkabileceğini kaydederek, "Barcelona 2003'de çok önemli bir kriz yaşadı ve ligin en altına kadar inmişti ama büyükler kalkmasını bilirler. Tabi ki bizde buradan kalkmasını bileceğiz." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Muharrem Usta: Galatasaray - Trabzonspor maçı milat oluşturduğu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER