Murad Hüdavendigar Lisesi ortaya çıktı

Murad Hüdavendigar Lisesi ortaya çıktı

BURSA (CİHAN)- Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Hamitler Mahallesi'nde yaptırılan Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesinin kaba inşaatı tamamlandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçe tarihinin bu güne kadarki en büyük eğitim yatırımına imza attıklarını söyledi. İnşaatı gezen Dündar, şu bilgileri verdi: "Türkiye'nin tek çatı altında inşa edilen en büyük okulu olan lisemizin kaba inşaatı tamamlandı. Şuan ince işçilikler dediğimiz dış cephe giydirmesi ve sıva çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaları da en kısa sürede bitirerek okulumuzu, yeni eğitim öğretim yılıyla beraber hizmete sunmayı planlıyoruz. Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi, derslikleriyle, spor salonuyla, yemekhanesi ve yurduyla birlikte öğrencilerimizin tüm ihtiyaçları düşünerek inşa edilen önemli bir eğitim yuvası olacak."

Lisenin mimarisiyle de öne çıkacağını belirten Dündar, şöyle devam etti: "Selçuklu dönemi mimarisinin izlerini taşıyacak olan okulumuz, yalnızca Türkiye'den değil, dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrencilere hizmet verecek. 21 bin 402 metrekare alana inşa edilen, 30 derslik ve 750 öğrenci kapasiteli Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi'nde yetişecek öğrenciler, bu okulun kuruluş felsefesine uygun olarak, gittikleri yerlere hizmet, barış, özgürlük ve insanlık götürecek. Gençlerimiz, daha güzel ve daha modern şartlarda eğitim görmesi için inşa ettiğimiz okulumuz, şimdiden öğrencilerimize ve eğitimcilerimize hayırlı olsun."
CİHAN
<< Önceki Haber Murad Hüdavendigar Lisesi ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER