Murat Sancak'a saldırı iddianamesi tamamlandı


Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili soruşturma tamamlandı. 1'i tutuklu 6 şüpheli hakkında 2 yıldan 65 yıla kadar değişen oranda hapis cezası istendi.

Sancak'ın 20 Ağustos 2015 günü Hadımköy'de aracındayken uğradığı silahlı saldırıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Bakırköy Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Sancak, şoförü ve koruması müşteki olurken 6 kişi de şüpheli olarak gösterildi.

İddianamede olayın nasıl gerçekleştiği anlatıldı. Sancak'ın koruması ve şoförüyle ilerledikleri sırada bir aracın arkadan çarptığı belirtildi. Sancak'ın aracının durmasından sonra saldırganların aracının da ön tarafta durduğu anlatılan iddianamede, yüzleri maskeli olarak araçtan inen Turgut Üney ve Serdar Bekir Orhan'ın hedef gözeterek ateş etmeye başladığı ifade edildi. Sancak'ın koruması Mehmet Kara'nın da karşılık verdiği kaydedilen iddianamede, çatışmanın bir süre devam ettiği, sonra saldırganların kaçtığı aktarıldı.

Güvenlik kamera kayıtlarından saldırganların güzergahlarının tespit edildiği, olay öncesinde keşif yaptıklarının anlaşıldığı belirtildi. Sancak'ın içinde bulunduğu araçta 6 adet kurşun izi bulunduğu kaydedildi.

Olayda elde edilen bazı kovanların daha önce Esenler'de bir silahlı saldırı olayında kullanılan kovanlarla benzer özellikte olduğunun anlaşılması üzerine o olayın incelendiği ifade edildi. Esenler'de saldırıya uğrayan müştekinin şüpheli olarak Turgut Üney ile birlikte iki kişinin daha ismini verdiği belirtilen iddianamede, Üney'in dinlemeye alındığı anlatıldı.

R.Y.'nin bir telefon görüşmesinde Üney'e polisi aradığını ve her şeyi anlattığını söylediği belirtildi. Bu görüşmede R.Y.'nin Üney'e "Murat Sancak'ı taradığınızı da anlattım" dediği ifade edilen iddianamede, Üney'in de bunu inkar etmediği R.Y.'yi öldürmekle tehdit ettiği kaydedildi.

Üney'in telefon dinlemelerinde Esenler'deki saldırıyla birlikte başka bir cinayeti işlediği şüphesini uyandıracak şekilde konuşmalar yaptığı ifade edildi. Bu durumun söz konusu olaylarla ilgili savcılıklara bildirildiği aktarıldı.

Sancak, şoförü ve korumasının teşhis sırasında şüpheliler Turgut Üney ve Serdar Bekir Orhan'ın kendilerine ateş eden kişilere benzediklerini söyledikleri anlatıldı.

İddianamede gizli tanık ifadeleri de yer aldı. Gizli tanık Deniz Arı ifadesinde, Esenler ve Bağcılar bölgesinde iki ayrı suç örgütü bulunduğunu söyledi. Bunlardan birinin başında Zeki Yılmaz'ın bulunduğunu belirten gizli tanık, Sancak'a saldırı talimatını da Yılmaz'ın verdiğini kesinlikle bildiğini anlattı. Saldırıyı da Turgut Üney ve Fatih Sekman'ın yaptığını ifade eden gizli tanık, bu bilgileri nereden nasıl bildiğine dair ayrıntı vermek istemediğini söyledi.

Diğer gizli tanık Jale Ata'nın ifadeleri de yer aldı. Gizli tanık, Üney'in bir çok suçtan sabıkalı Okan Karakuş ve Hüseyin Çaydavul ile görüşüp suçu üstlenmelerini istediğini, 250-300 bin Euro para teklif ettiğini anlattı. Üney'in bu kişilere nasıl ifade vereceklerini de ezberlettiğini belirtti. Buna göre Karakuş ve Çaydavul'a 'Barış Kaya isimli kişinin kumarhane işlettiği, çok para kazandığı, ismini hatırlamadıkları biri Barış Kaya'nın kaçırılması işini getirdi. Kaya'yı kaçırıp yüksek miktarda fidye isteyeceklerdi. Ancak Kaya'yı kaçıracakken yanlışlıkla Murat Sancak'ın aracını durdurdular ve çatışma çıktı.' şeklide ifade vermeleri ezberlettirildi. İddianameye yansıyan beyanlara göre, iki şüpheli de bu yönde ifade verdi.

Kriminal incelemede Sancak'a saldırı olayı ile Esenler'deki saldırı olayında kullanılan silahla sahte plaka takılan aracın aynı olduğunun tespit edildiği anlatıldı.

İddianamede, Karakuş ve Çaydavul'un detaylı sorulara çelişkili cevap verdikleri de kaydedildi. Bunun da suçu üstlenmeleri yönündeki beyanı doğrular nitelikte olduğu anlatıldı.

İddianamede, Zeki Yılmaz'ın Üney'e saldırı emrini vermesi üzerine olayın gerçekleştiği belirtildi. Üney, Serdar Bekir Orhan ve Fatih Sekman'ın saldırıyı gerçekleştirdiği aktarılan iddianamede, Karakuş ve Çaydavul'un da suçu üstlenmeye çalıştıkları belirtildi.

Zeki Yılmaz'ın tasarlayarak öldürme suçuna azmettirmekten 20 yıla kadar cezası istendi.
Turgut Üney'in tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, silah kanununa muhalefet, suçun üstlenme suçuna azmettirmekten toplam 65 yıla kadar hapsi talep edildi.

Serdar Bekir Orhan'ın tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, silah kanununa muhalefet suçlarından 63 yıla kadar, Fatih Sekman'ın da tasarlayarak öldürme suçuna teşebbüsten 60 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Çaydavul ve Karakuş'un ise suç üstlenme gerekçesiyle 2 yıla kadar hapsi talep edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Murat Sancak'a saldırı iddianamesi tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER