Muş Belediyesi, imar plan notlarının revize edilmesine karar verildi

Muş Belediyesi, imar plan notlarının revize edilmesine karar verildi

Muş Belediyesi'nin AK Parti ve DBP meclis üyelerinin onayı ile imar plan notlarının revize edilmesine karar verildi.

Muş'un imar planı ile ilgili yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için, Belediye Meclisi tarafından imar plan notlarının revize edilmesi kararı alındı. Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, bütün meclis üyeleri tarafından onaylanan karar ile ilgili basın açıklaması yaptı. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına AK Parti ve DBP Meclis üyeleri katıldı.

Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş'un kaderini değiştirecek karar ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "İlimizin en büyük sorunlarından biri olan çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve yaşanılabilir bir Muş inşa etmek adına mevcut imar plan notları ile ilgili bütün meclis üyelerimizin ortak kararını kamuoyuna duyurmak istiyoruz. 14 Mayıs 2013 tarih ve 18 nolu meclis kararı ile Muş Revizyon ve İlave imar planı onanıp kesinleşmiştir. Ancak daha sonra 2013 yılı haziran ayı ile 2014 yılı mayıs ayında Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği değişerek onanmıştır. Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ise 14 Haziran 2014 tarih ve 29030 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu durumda onaylı imar planımızın plan notları kısmi olarak yönetmeliklere göre revize edilmesi gerekliliği doğmuştur. Belediyemize ait onaylı imar planına ait plan notları ile ilgili uygulamada yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için Belediye Meclisimiz, Belediyemiz teknik ekipleri, İmar Komisyonu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin birlikte yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda imar plan notlarında revize kararı alınmıştır."

Daha güzel bir Muş ortaya çıkarmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Asya, şunları kaydetti: "Bazı plan notlarının ucu açık olmasından dolayı, vatandaşlarımız mağdur oluyordu. Hem vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek hem de yaşanılabilir ve sürdürülebilir daha güzel bir Muş için plan notlarımızı revize ederek, yeni düzenlemeye gideceğimizi belirtmek istiyoruz. Almış olduğumuz bu karar ile çarpık yapılaşma sonucu ilimizin betonlaşmasını engellemek ve vatandaşlarımızın refah seviyesinin artırılmasını amaçlayarak bundan sonra imar planımızda sosyal alanların artırılmasını hedefliyoruz. Belediyemizin imar planları konusunda yaklaşık bir yıldır yapmış olduğu çalışmalar ve bakanlık ile yapılan yazışmalar neticesinde, şehirdeki kötü yapılaşmayı engellemek için yürürlükteki mevzuatlar dikkate alınarak, sağlıklı, sürdürülebilir kentleşme için 04 Eylül 2015 tarihli belediye meclis toplantımızca, imar planımıza ait plan notlarının revize edilerek yeniden düzenlenmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.

Yapılan plan notu değişiklikleri belediyemiz sınırları içerisinde yapılaşmanın durdurulması ve inşaat sektörünün zor durumda bırakılması anlamına gelmemekte olup, inşaat sektörü için teşviklerimiz yasalar çerçevesinde yeniden düzenlenmiştir. Yürürlükteki planımız ile plan notlarına istinaden yapılacak yapılaşmalar ile imar planı değişiklikleri ilgili kanun ve yönetmeliklere göre seyrine devam edecektir. İmar planı değişiklikleri ilgili kanun ve yönetmeliklerin ilgili maddesine göre değerlendirilerek karara bağlanacaktır. Muş ili, betonlaşmaya mahkûm olmadan, 3194 sayılı İmar Kanunu, Tip İmar Yönetmeliği ve Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ışığında yeşil alan ve imar yollarıyla beraber yaşanabilir bir kent haline gelecektir. Kent bütününde kapalı alanlardan çok, açık yeşil alanlar, otopark ve kent silueti ile bütünleşik yapılar yer alacaktır. Söz konusu plan notları revize kararı tüm paydaşlarımızın görüşleri ile yapılmıştır. Ortak akıl birlikte yönetim anlayışı ile ilimizin gelişmesi için almış olduğumuz bu kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Muş Belediyesi, imar plan notlarının revize edilmesine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER