Mustafa Koç'un tabutuna sarılan sancağın sırrı

Mustafa Koç'un tabutunun üzerine, babaannesi Sadberk hanımın adına kurulan Sadberk Hanım Müzesi'nde muhafaza edilen aileye ait Osmanlı sancağı örtüldü.

Mustafa Koç'un tabutuna sarılan sancağın sırrı

Mustafa Koç son yolculuğuna Sadberk Hanım Müzesi’nden getirilen Osmanlı sancağı ile uğurlanıyor. Aynı sancak daha önce de Mustafa Koç’un halası Sevgi Gönül’ün 2003 yılındaki cenaze töreninde kullanılmıştı.

Kırmızı renkli sancağın üzerinde 'Hak ve gerçek olan kainatin sahibi Allah'tan başka ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed (s.a.s.) onun elçisidir' yazdığı öğrenildi. Aile geleneğince aynı sancak Vehbi Koç ve 2003 yılında hayatını kaybeden hala Sevgi Gönül'ün cenazelerinde de kullanıldı 19. yy sonu 20. yy başına ait olan sancak, Sadberk Hanım Müzesi'nde sergileniyor.



Öte yandan Mustafa Koç'un cenazesinin Marmara  İlahiyat camiinin yeniden inşa edilmesinin ardından camiden kaldırılan ilk cenaze olduğu öğrenildi. Caminin tamamlanması ve musalla taşının yerlestirilmesi gibi işlemlerin Mustafa Koç'un vefatının ardından hızla yapılarak cenaze törenine yetiştirildi.

<< Önceki Haber Mustafa Koç'un tabutuna sarılan sancağın sırrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER