Nevşehir'de telefon dolandırıcılıklarına karşı bilgilendirme toplantısı


Nevşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından telefon dolandırıcılığı ile ilgili banka ve PTT müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Valilik Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Halil Berk, Asayiş Şube Müdürü Mevlüt Tüysüz, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Birol Muslu ile banka müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Halil Berk, son günlerde artan telefon dolandırıcılıklarına karşı herkese büyük işler düştüğünü söyledi. Dolandırıcıların genellikle banka ve PTT şubelerini kullandıklarını belirten Berk, "Bizlerin bunun önüne geçmemiz lazım. Bu konuda banka çalışanları ve PTT çalışanlarına büyük işler düşmektedir. Müftülüğümüz tarafından camilerde bu konuda çalışmalar yapılacaktır ve vatandaşlarımız daha da duyarlı olacaktır." diye konuştu.

Asayiş Şube Müdürü Mevlüt Tüysüz ise telefon dolandırıcılarının karşısındaki kişileri ikna ederek bir şekilde paralarını kendi hesaplarına aktartmayı başardıklarını anlattı.
Telefon dolandırıcılarına karşı son derece dikkatli olmak gerektiğini vurgulayan Tüysüz, bu tür toplantılara ilerleyen günlerde de devam edeceklerini ifade etti.

Toplantı, slayt gösterisi ile sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Nevşehir'de telefon dolandırıcılıklarına karşı bilgilendirme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER