Nizipli şehit, ebediyete uğurlandı


Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerin silahlı saldırı sonucu şehit ettiği Nizipli Uzman Jandarma Çavuş Halil Karakuşoğlu ebediyete uğurlandı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de katıldığı cenaze namazının ardından şehitin naaşı, ilçe şehitlik mezarlığına defnedildi. Şehit naaşını taşıyan cenaze aracına eşlik eden binlerce Nizilpli dev bayraklarla tekbirler eşliğinde mezarlığa kadar yürüdü.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK terör örgütü tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit edilen 39 yaşındaki Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu Gaziantep'in Nizip ilçesinde ebediyete uğurlandı. Bugün Şırnak'da düzenlenen törenin ardından şehidin naaşı Havayolu ile Gaziantep'in Nizip ilçesine getirildi. Hatice Kübra Camii'ne meslektaşlarının omuzunda getirilen şehit için burada cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehidin eşi Fatma, 11 yaşındaki oğlu Yusuf, 13 yaşındaki oğlu Ahmet, şehidin ağabeyi, akrabaları ve çok sayıda Nizipli vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, şehit ailesinin yanına gelerek başsağlığı diledi. Fatma Şahin ise şehit ailesini yalnız bırakmadı. Şehidin iki oğlunun metanetli duruşu dikkat çekerken şehidin ablası ve eşi uzun süre gözyaşına hakim olamadı.

Şehidin naaşı kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracına bindirilerek ilçe şehitliğine götürüldü. Polis koridorunda şehidin mezarlığa götürüldüğü sırada eşi de cenaze aracının arkasından yürüdü. Şehidin iki oğlu ise cenaze aracının arkasına binerek mezarlığa kadar şehit babasına eşlik etti. Binlerce Nizipli vatandaş da ellerine aldıkları Türk bayrakları ile şehitliğe kadar şehide eşlik etti. PKK aleyhine slogan atan kalabalık, tekbirler eşliğinde sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde slogan attı. Mehmet Şimşek de cenaze aracına şehitliğe yakın bir yere kadar eşlik etti.

Şehidin anne ve babasının daha önce hayatını kaybettiği öğrenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Nizipli şehit, ebediyete uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER