Nusaybin'de sokaklardan silah ve patlama sesleri geliyor


Nusaybin'de 13 Kasım Cuma günü akşam saat 21.00'de valilik tarafından ilçede hendeklerin kapatılması için başlatılan sokağa çıkma yasağın beşinci gününde şiddetli silah ve patlama sesleri gelmeye devam ediyor. İlçenin bir bölümü susuz, elektriksiz ve dünyadan habersiz yaşamak zorunda kalıyor.

Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Yenituran mahallelerinde hendeklerdeki bombaların patlaması sonucu elektrik şebekesinin ana hattı kopması ve su şebekelerin ana boruların patlaması sonucu ilçenin bir ölümünde 4 gündür elektrik ve su verilemiyor. Elektrik kesintilerinden dolayı halkın gıdaları buzdolaplarında bozulmaya başladı. Vatandaşların bir çoğunun ekmek bulmakta sıkıntılar yaşadıkları bildirildi.

Vatandaşlar sokağa çıkma yasağı ve elektrik kesintilerini tencere ve tavalarla vurarak çıkardıkları seslerle protesto etmeye başladı.

Sokağa çıkma yasağında sokağa çıkan bazı vatandaşlar atılan kurşunlar nedeniyle çeşitli yerlerinden yaralandı.
Yaralılar, vatandaşlar tarafından çatışma bölgeleri ve hendek olan bölgelerden çıkarılarak ambulansın geleceği bölgelere görüldükten sonra ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

Öte yandan Mardin Büyükşehir Belediyesi MARSU Koordinatörü Osman Nuri Son, su ihtiyacı bulunan bölgelere itfaiye ekipleri ile su taşımaya başladıklarını açıkladı.

Ayrıca dün bazı haber kanalarında Duruca'da oturan ve kalp krizi geçiren Abdulkadir Yılmaz'ın hastaneye geç götürüldüğü ve öldüğü iddiaya edilmişti. Ölen şahsın akrabası Abdulvahap Fidan, "Duruca mahallesinde bulunan akrabam Abdulkadir Yılmaz, kalp krizi geçirince 112'yi aradık, onlarda bize ambulans gönderdiler. Hastamızı ambulansla hastaneye götürdük, orada ilk müdahale yapıldıktan sonra ambulansla Diyarbakır'a götürüldü. Burada yapılan tüm müdahalelerle rağmen hayatını kaybetti. Bazı haber sitelerinde Yılmaz'ı almaya ambulans geç gittiği ve onun için öldüğü iddialar doğru değil." diye konuştu.

Öte yanda Nusaybin'de şarapnel parçaların vücuduna isabet ederek hayatını kaybeden Selamet Yeşilmen (44), Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı (Feırfele ) Ulak köyünde toprağa verildiği öğrenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Nusaybin'de sokaklardan silah ve patlama sesleri geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER