Öğrenciler, doğa yürüyüşü yaptı

Öğrenciler, doğa yürüyüşü yaptı

Adana Özel Burç Vural İlk ve Ortaokulu, öğrenci ve velilerini doğa yürüyüşünde buluşturdu.

Burç Vural Okulları tarafından Karaisalı Kanyonu için düzenlenen doğa yürüyüşüne 100'den fazla veli katıldı. 7 km'den fazla doğada yürüyüş yapan Burçlu öğrenci ve velileri Varda (Alman) Köprüsü'nü de yakından görme fırsatı yakaladı. Bu arada okul öğretmenleri, öğrencilerine Varda Köprüsü'nün tarihi ve önemi hakkında bilgi verirken, öğrenciler Varda Köprüsü'nü büyük bir merakla inceledi.

Yerli ve yabancı yüzlerce turistin büyük ilgisini çeken Varda Köprüsü ile yakından ilgilenen Burçlu öğrenciler, bölgede bol bol da fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Öğrenciler, doğa yürüyüşü sırasında çevre temizliği de yaptı. Doğaya zarar veren başta pet şişeler olmak üzere çevrede bulunan tüm çöpleri tek tek toplayan öğrenciler, örnek bir davranış sergiledi.

Çocukları ile birlikte kendileri için muhteşem bir hafta sonu programı hazırlayan okul idaresine teşekkür eden veliler, yaptıkları doğa yürüyüşü sayesinde keyifli bir hafta sonu yaşadıklarını söyledi.

Özel Burç Vural İlk ve Ortaokulu Müdürü Ramazan Başol ise doğa yürüyüşüne katılan velilere teşekkür ederek, 'okul-veli-öğrenci' ilişkisinin önemine dikkat çekti. Çocukların eğitiminde velilere büyük görevler düştüğünü belirten Başol, bu nedenle veli ve öğrencileri bir araya getiren sosyal aktiviteleri önemsediklerini kaydetti. Ayrıca öğrencilere sadece okul derslerini değil, yaşamış oldukları bölge ve doğayı da tanıttıklarını anlatan Başol, "Giderek ağırlaşan ders konuları arasında öğrencilerimize azda olsa rahat bir nefes aldırmak için velileri ile birlikte doğa yürüyüşü organize ettik. Sonbahar mevsiminin büyüleyen manzarası eşliğinde öğrencilerimiz ve velilerimiz çıktıkları doğa yürüyüşünde keyifli bir gün yaşadılar. Ayrıca öğrencilerimiz, Karaisalı bölgesinin tarihi dokularını da yakından inceleme fırsatı bularak, bölgede yer alan tarihi dokular hakkında bilgi sahibi oldular." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler, doğa yürüyüşü yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER