'Öğretmenlere dayatılan nöbet sisteminin hukuki dayanağı yok'

'Öğretmenlere dayatılan nöbet sisteminin hukuki dayanağı yok'

HATAY (CİHAN)- Hatay Aktif Eğitim Sen Hatay İl Temsilcisi Mehmet Tüm, okullarda öğretmene nöbet tutturmanın hukuksuz ve mesleğe aykırı olduğunu söyledi.

Antakya Postane Müdürlüğü önünde Aktif Eğitimciler Sendikası Üyeleri ile basın açıklaması yapan İl Temsilcisi Mehmet Tüm, öğretmenlik mesleğinin son yıllarda hem maddi hem de manevi açıdan ciddi bir itibar kaybına uğradığını söyleyerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın erozyona zemin hazırladığı kaydetti. Öğretmene tutturulan nöbetin ne hukuk ilkelerine ne de öğretmenlik mesleğinin gereklerine uygun olmadığının altını çizen Tüm, öğretmenlerin asıl görevlerinin eğitim ve öğretim olduğunu söyledi.

Öğretmenin görevleri arasında sayılmayan nöbet kavramının kanunun hiçbir yerinde de geçmediğini hatırlatan Tüm, "Bu tablo ortada iken, okullarda ihtiyaç duyulduğunda konuyu temel bir hukuki çerçeveye oturtmak yerine yönetmelik gibi geçici ve yüzeysel düzenlemelere gidilmiştir. Millî Eğitim Bakanlığı Nöbet Hizmetleri Özel Talimatının ise hem yasallığı hem de uygulanabilirliği tartışılmalıdır" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri olaysız şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Öğretmenlere dayatılan nöbet sisteminin hukuki dayanağı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER