Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu: Türk Okçuluğu Rio'da yerini alacak


Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, İngiltere ve Antalya'da yapılacak kota yarışmaları sonrası Türk okçuluğunun Rio'da temsil edileceğini kaydetti.

Ankara'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Okçuluk Salon Dünya Şampiyonası'nın dördüncü gününde Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu değerlendirmelerde bulundu. Topaloğlu, şampiyonda yarışan sporcuların durumu ve Rio Olimpiyat kotaları hakkında bilgi verdi.

Ankara'da düzenlenen şampiyonanın büyük takdir topladığını ifade eden Topaloğlu, "Şu an 34 ülkeden 268 sporcu ülkemizde. Yarışmalar hala devam ediyor. Toplamda 400'e yakın misafirimiz var. Yarışmalar Salı başladı. Göründüğü gibi çok uygun bir ortam var. Bütün ülkelerin takdirleri bizimle. Çok önemli bir organizasyonda bir aksilik yaşamadan devam ediyoruz. Bu yarışma dünya ülkeleri için bir hedef olacak bundan sonra. İki yıl sonra Amerika'da salon şampiyonası yapılacak. Amerikalılar burada gördüklerinin üzerine çıkma zorundalar. Dünya okçuluğunda ilk defa uygulanan uygulamalar var burada. Okçuluk camiası olarak çok gururluyuz." dedi.

Şampiyonada cumartesi ve pazar günlerinde final maçlarının yapılacağını hatırlatan Topaloğlu, "Şuana kadar belli olan sonuçlara göre olimpik erkek genç erkek milli takımımız yarı final oynayacak. Bu bizim için çok değerli bir sonuç. Olimpiyata giden yol bu sonuç büyük önem arz ediyor. Diğer yandan makaralı genç kadın milli takımımız final oynayacak. Yine iki bireysel oyuncumuz makaralıda pazar günü üçüncülük maçına çıkacak. Bizim için başarılı bir şampiyona oldu diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Son olarak olimpiyat kotalarını değinen Topaloğlu, Türk Okçuluğunun Rio'da yerini alacağını vurgulayarak şunları söyledi, "Okçulukta olimpiyat kotaları önümüzde ki mayıs ayında İngiltere'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ve hemen sonrasından haziran ayında Antalya'da yapılacak olan World Cup yarışmalarında belli olacak. Burada en önemli yarışma Antalya'da yapılacak olan yarışmadır. Burada hem takım hem de ferdi kotalar belli olacak. O nedenle bütün çalışmalarımız Antalya'ya yöneliktir. Zannediyorum bu yarışmada katılım rekoru kırılacaktır. Bütün ülkeler kota arıyor. Bütün ülkeler gibi bizde çalışıyoruz. Ümit ediyorum Türk Okçuluğu Rio'da yerini almasını gerektirecek sonucu alacaktır. Gerek takım gerekse ferdi bazda kotalarımızı İngiltere ve Antalya'da ki yarışmalarda alacağız. Türk Okçuluğu 'nu Rio'da temsil edeceğiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu: Türk Okçuluğu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER