Okul bahçesi 'bilim' ile şenlendi


ADANA (CİHAN)- Adana Özel Burç Üçgül Liseleri'nde düzenlenen geleneksel 'Bilim Şenliği' renkli geçti. Fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, matematik ve sağlık alanlarında deneyler yapan Burçlu öğrenciler, düzenlenen şenlik kapsamında diğer okul öğrencilerinin de ilgisini bilimsel çalışmalara çekmeyi başardı.

Burç Üçgül Liseleri'nde en çok laboratuvarlar kullanılırken, öğrencilerin bilimsel çalışmalara ilgisi her geçen gün daha da artıyor. Okul bahçesinde düzenlenen 'Bilim Şenliği'ne büyük ilgi gösteren öğrenciler, merak ettikleri tüm konularda okul laboratuvarlarda araştırma yapma imkanına sahip oluyor. Burçlu öğrenciler, "Bilimsel çalışmalar yapmak ya da öğrendiğimiz konularda deney yapmak bizleri çok mutlu ediyor. Çünkü bu sayede hem doğru şeyler öğrendiğimizi anlıyor, hem de bilgilerimizi pekiştirmiş oluyoruz." dedi.

Öğrenciler okul bahçesinde hazırlanan Bilim Şenliği stantlarında sergilenen 'Eldeki Ateş', 'Yanmayan Para', 'İyiliğin Kötülüğü Yok Etmesi', 'Sabun Yapımı', 'Fil Dişi Macunu', 'Sigaranın Zararları' ve 'Merkez Kaç Kuvveti' çalışmaları en beğenilen faaliyetler olarak seçildi. Bu arada Burçlu hemşire adayları ise tansiyon ölçerek ve kan grubu bulma deneyleri ile okul öğrencilerinin büyük beğenisini kazandı.

Burç Üçgül Liseleri Müdürü Mustafa Gürhan okullarında düzenlemiş oldukları 'Bilimsel Şenlik' etkinliklerinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, bu tür faaliyetlerin önemine dikkat çekti. Öğrencilerinin görerek, yaparak, eğlenerek ve bilime dokunarak öğrenmelerine büyük önem verdiklerini belirten Mustafa Gürhan, "Okulumuzda hem bilime olan merakı artırmak, hem de teknolojik gelişmeler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir faaliyet düzenledik. Okul öğrencilerimizin bir kısmı hazırlamış oldukları bilimsel çalışmalar ile 'Bilim Şenliği'ne katılırken, diğer öğrencilerimiz ise hazırlanan bilimsel çalışmaları büyük bir ilgi ile inceledi. Böylece okulumuzda öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirirken, bilim alanında değişen ve gelişen teknoloji konusunda farkındalık oluşturmuş olduk. Öğrencilerimizin bilimsel çalışmalara vermiş olduğu önem bizleri mutlu ediyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Okul bahçesi 'bilim' ile şenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER