Öldürülen kadınların katillerinin yüzde 60'ı eşi, yüzde 23'ü ise yakın akrabası


Jandarma Genel Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Personel Yarbay Özlem Yılmaz, jandarma sorumluluk bölgesinde 2012-2015 yılları arasında toplam 26 bin 283 koruyucu ve önleyici tedbir kararı alındığını ve bin 68 kadının jandarma tarafından kadın konukevlerine teslim edildiğini söyledi. Yılmaz, 2015 yılında kasten öldürülen kadınların yüzde 60'ının eşi, yüzde 23'ünün ise yakın akrabaları tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir başkanlığında toplandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele Şube Müdürü Tarıkhan Çetiner, aile içi ve kadına karşı şiddet olaylarında uygulanan prosedürü ve yapılanlara ilişkin sunum yaptı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında Teknik Yöntemlerle İzleme Sistemlerinin Kullanılmasına Yönelik Pilot Uygulama İşbirliği Protokolü kapsamında 30 Temmuz 2015 tarihinde Ankara ve İzmir'de elektronik kelepçe uygulamasına başlandığını dile getiren Çetiner, panik butonu pilot uygulamasının 31 Aralık 2015 tarihinde kaldırıldığını söyledi.

Jandarma Genel Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Personel Yarbay Özlem Yılmaz ise yaptığı sunumunda 2012-2015 yılları arasında 209 bin 197 vatandaşın bilgilendirildiğini ifade etti. Jandarma sorumluluk bölgesinde, 2012-2015 yılları arasında toplam 26 bin 283 koruyucu ve önleyici tedbir kararı alındığını ve bin 68 kadının jandarma tarafından kadın konukevlerine teslim edildiğini anlatan Yılmaz, 2015 yılında kasten öldürülen kadınların yüzde 60'ının eşi, yüzde 23'ünün ise yakın akrabaları tarafından öldürüldüğünü vurguladı.

Elektronik kelepçe uygulamasının yaygınlaştırılması gerektiğini dile getiren Yılmaz, şiddet mağduruna ve şiddet uygulayana, aile bütünlüğünün korunması maksadıyla profesyonel desteğin verileceği bir danışmanlık hizmetinin sağlanmasının uygun olacağına dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Öldürülen kadınların katillerinin yüzde 60'ı eşi,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER