Ömer Şahin: Erdoğan uzlaşmayı zorunlu kılan siyasi tabloyu fırsata çevirmek istiyor.

Ömer Şahin:  Erdoğan uzlaşmayı zorunlu kılan siyasi tabloyu fırsata çevirmek istiyor.

(...)

Ankara’da son durumu şöyle özetleyebiliriz

Baykal’lı açılış: Meclis’in açılışında kürsüde CHP eski lideri olacak. Yüksek Seçim Kurulu(YSK) kesin listeleri ayın  20’si gibi açıklayacak. Yeni TBMM’ni ‘en yaşlı üye’ sıfatıyla CHP’li Deniz Baykal açacak ve muhtemelen 23 Haziran’da milletvekilleri yemin edecek.

Koalisyon provası: Temmuz’un ilk haftasında yapılacak  TBMM Başkanı seçimi koalisyonun provası olarak görülebilir. Her parti kendi adayını desteklerse son turda da olsa AK Parti adayı kazanır. Fakat, burada bir uzlaşma olasılığı yüksek. TBMM Başkanlığı’nın 13 yıl aradan sonra AK Parti dışında bir partiye gideceği tahmin ediliyor. Burada öne çıkan iki isim CHP’den Deniz Baykal-İlhan Kesici ya da  MHP’den Ekmeleddin İhsanoğlu ve  Meral Akşener.

Bayramdan önce Davutoğlu’na görev: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na büyük olasılıkla 10 Temmuz’a doğru verecek. Davutoğlu, 15 gün içinde güvenoyu (276) rakamına ulaşacak bir formül bulmak zorunda. CHP, MHP’den birisi ‘evet’ derse bu sayıya çok rahat ulaşılıyor.

(...)

<< Önceki Haber Ömer Şahin: Erdoğan uzlaşmayı zorunlu kılan siyasi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER