Ömer Turanlı'dan Silivri ile ilgili ilginç iddialar

Sahur operasyonuyla tutuklanan polislerin avukatı Ömer Turanlı, Silivri Cezaevi'nde son günlerde yaşanan bazı hadiseleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Ömer Turanlı'dan Silivri ile ilgili ilginç iddialar

"Silivri de neler oluyor?" başlıklı yazı kaleme alan Turanlı'nın paylaştığı iddialar şöyle:
"Son günlerde Silivri Cezaevi, müvekkillere rutin dışı uygulamalar yapmakta. 10 günde bir yerli-yersiz aramalar ile müvekkillere cezaevinde cezaevi yaşatılmakta.  Çamaşırlarını kurutmak için kullandığı ipler toplanıp, temizlik malzemeleri, fırça, çekpas, paspas vs eşyaları toplanmış olup bunlar yetmemiş gibi kişisel temizlikte kullanılan cımbız, tırnak makası vs. gibi eşyalarına da el konulmuştur. Üstelik bunların hepsi fiilen yapılıp tutanak da tutulmayarak müvekkillerin parası ile aldığı eşyalara el konulmuştur. Müvekkiller duruşmalara geldiğinde yokluklarında koğuş araması yapılmakta, çarşafları uzun süredir yıkanmayıp cezaevi şartları insani gittikçe ağırlaştırılmakta, insani boyutların ötesine art niyetli taşınmakta. Cezaevinin tüm kurallarına riayet eden müvekkillere hukukun dışına varan bu tür uygulamaları savcılığa taşıyacağız.
Adana'da cezaevine silah sokulup adam öldürülüyor, Diyarbakır'da 6 mahkum firar ediyor kimsenin haberi yok, birde yıllarını terörle mücadele eden ülke sevdalılarına reva görülen muameleler..."






<< Önceki Haber Ömer Turanlı'dan Silivri ile ilgili ilginç iddialar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER