Online gıda ve kitap satışı arttı


Online satışlara ilgi giderek artiyor. Örneğin; son dönemde online satışlar gıdada yüzde 40, kitapta yüzde 26, giyimde yüzde 20, kozmetikte yüzde 10, elektronikte ise yüzde 7 arttı.

Para iadeli (cash-back) e-ticaret platformu Avantajix.com'un ortaklarından Güçlü Kayral, bir ay içinde müşterilerinin önemli oranda arttığını bildirdi. Bu artışta online satışlara gösterilen ilginin giderek artması kadar, son zamanlardaki bombalı eylemlerin de etkisi olduğunu aktaran Kayral, şöyle devam etti:

"Türkiye'de online alım satım artıyordu ama son olaylar bunu tetikledi. E-ticaret platformlarının satış gelirleri ciddi miktarlarda arttı. Bu dönemde online alım satımın konforu da anlaşıldı. Avantajix gibi para iadeli ortamlar öğrenildi. Tek tıkla nakit paralar elde edildi. Müşteriler, 5-10 litre su bidonlarını, meşrubatını, ununu, şekerini marketten kan ter içinde eve taşımak yerine online satın alarak kapısına kadar getirtmenin keyfini tattı. Bu nedenle online alım satıma ilginin, terör korkusunun sona ermesinin ardından da devam edeceği kanaatindeyiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Online gıda ve kitap satışı arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER